Blog

ULTRASONE Volcano - Az ultimatív vákuumcsöves fejhallgató erősítő

Barillo István
2021.02.04 16:41
ULTRASONE Volcano - Az ultimatív vákuumcsöves fejhallgató erősítő

A bajorországi székhelyű fejhallgató-gyártó bemutatta új, csúcskategóriás termékét, a Volcano csöves fejhallgató erősítőt, amely a legmagasabb szinten kiegészíti a high-end Edition sorozatú fejhallgatóit. 

Az Ultrasone és magyar szakemberek együttműködésében tervezett és Magyarországon gyártott új Volcano fejhallgató-erősítő folytatja a márka hagyományait, kiváló hangminőségű referencia minőségű termékekre törekszik, amelyek szintén tökéletesen illeszkednek az Ultrasone Edition 15 referencia fejhallgatókhoz. Minden a Volcano kézműves módszerrel készült, tömör fém házzal és előlappal, valódi fa oldallemezekkel.

A lélegzetelállító megjelenést a kivételes, csúcsminőségű anyagok és olyan kézműves mesteri megmunkálás adja ami csak a világ legkifinomultabb luxuscikkeire jellemző.  Részletgazdagság, háromdimenziósság, mélység és szinte sztoikus nyugalom, még nagy dinamikai csúcsok mellett is - hagyományosan ezek az erények, amelyeket az Ultrasone a vállalat új csúcskategóriás erősítőjét jellemezte. Ahogy az Ultrasone kifejti, ez volt a kiindulópont a Vulcano-projekthez, amelynek célja "túlzásoktól mentes zeneiséggel és teljesen fáradtságmentes hallgatási élménnyel jeleskedni". A gondosan megtervezett csöves áramkörök gondos kialakítása és kézzel, egyedileg válogatott elektroncsövek és túlméretezett toroid transzformátorok kombinációjának köszönhetően a Volcano a hangminőség és a teljesítmény tökéletes elegyét nyújtja.

 

"Tapasztalt fejlesztők tudják, hogy a jelút minden felesleges alkatrésze negatívan befolyásolja a hangminőséget. A megalkuvás nélküli hangtechnikát ezért a feltétlenül szükségesre kell korlátozni" - állítja a vállalat. Az Ultrasone Volcano fejhallgató-erősítője következetesen valósítja meg ezt a koncepciót - ahol minden egyes alkatrész kiváló minőségű hangzásra van optimalizálva, és még a mellékelt csúcskategóriás tápkábel sem kivétel. A hátsó panelen található egy sztereó bemenet, amely asszimetrikus RCA-val és szimmetrikus XLR aljzatokkal van felszerelve, míg az előlap a főkapcsolóra, a nagy hangerő-szabályozóra és a fejhallgató kimenetekre korlátozódik. A fejhallgató kimenet asszimetrikus 1/4 "jack, de szimmetrikus Pentaconn és XLR csatlakozók is rendelkezésre állnak, miközben minden fejhallgató kimenet párhuzamosan használható.Az Ultrasone Volcano fejhallgató-erősítő bármilyen típusú fejhallgatót képes támogatni 32 - 600 Ohm kimeneti impedanciával, és azt is úgy tervezték, hogy tökéletesen illeszkedjen a referencia Edition 15-ös fejhallgatókhoz és nem csak a hangzás szempontjából. Az Ultrasone referencia-fejhallgatóihoz hasonlóan a Volcano fenntartható, helyi beszállítók kiválasztott anyagait használja, a legmagasabb szintű kivitelezéssel. A fejhallgató-erősítőt még egy fadobozban is szállítják, amely megfelel az oldalpanelekhez használt fa fajtájával.

 

"Ez az erősítő mindent tartalmaz, ami megkülönböztette az Ultrasone-t az elmúlt 30 évben. A Gut Raucherbergben található gyárunk, nem messze a Starnberg-tótól, termékeinek maximális élettartamára összpontosít, és még a vásárlás után is javíthatóvá teszi”. Az Ultrasone hangsúlyozza ezt a minőséget, hosszú távú garanciákkal az összes gyártott termékre "- mondja Michael Willberg, az Ultrasone AG vezérigazgatója. 

 

A Volcano-val azonban a bajor gyártó még tovább ment, és életre szóló garanciát vállal a fejhallgató-erősítőre. Nem meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy a Volcano csak megrendelésre épül, és az árak 19 000,00 eurónál kezdődnek (kb. 20 000 USD).