Blog

Muzix best of AV-Online 2022

Barillo István
2022.12.21 13:27

Izgalmas év volt 2022 is. Tovább bővítettük a webáruházunkat, tartalmasabb, felhasználóbarátabb lett. Rengeteg plusz információval bővült, ami segítheti a vásárlót a döntésben. Számos új márkával színesítettük a kínálatunkat. Hivatalos forgalmazója lettünk a Kinki Studio, Aragon, és KLH márkáknak. Izgalmas, új fej- és fülhallgató márkák jelentek meg a kínálatunkba, mint a Campfire Audio és a Hifiman. 

PRODUCT OF THE YEAR 2022

Összeállításunkban a 2022-ben az AV-Online magazin által tesztelt kimagasló eredményt elérő termékeinkből válogattunk. 

MUSICIAN AUDIO AQUARIUS - High-End R-2R DAC

A Musician Aquarius egy nagyteljesítményű, csúcskategóriás DAC (digitális-analóg konverter) lenyűgöző kialakítással, amely hihetetlenül tiszta és gazdag, valódi zenei hangzást képes nyújtani. A szimmetrikus R2R architektúra előnyeit kihasználva minden csatorna független, nagy sebességű FPGA-val van felszerelve a dekódolás vezérlésére, négy 0,005%-os R2R hálózattal. Így a lineáris hibák nagyon alacsonyak, a dekódolási sebesség pedig nagy, rendkívül alacsony digitális zaj mellett. Ha természetes zeneiségről van szó, a világ egyik legjobbja. A legjobb hangminőség elérésének érdekében legalább 300 óra bejáratásra van szükség!

Termékinformáció: Link

AV-Online magazin teszt: Link

KLH MODEL FIVE - 3-utas zárt Hi-Fi álló hangszóró

A legendás KLH Model Five-ot először 1968-ban mutatták be, a KLH sikerének szíve és lelke az 1960-as és 1970-es évek során. Ennek fő oka az akusztikus felfüggesztés volt, amely évtizedeken át uralta a hangszóróipart, és ez a Model Five-ot korszakának egyik legkelendőbb hangszórójává tette. 2021-ben a KLH újra bevezette az ötös modellt, az eredeti akusztikus felfüggesztés kialakítására építve és a ma elérhető legfejlettebb hangszóró-technológiát alkalmazva.

Termékinformáció: Link

AV-Online magazin teszt: Link

SMSL M200 + SP200 - Asztali DAC Bluetooth kapcsolattal + fejhallgató erősítő

Az M200 D/A (digitális-analóg) konverter az AKM zászlóshajójának számító AK4497 DAC chipet használja, amely extrém alacsony (0,00015 %) torzítással dolgozik. A 2. generációs XMOS megoldás támogatja a 768kHz/32bit PCM és DSD512 formátumokat is. A legújabb Qualcomm Bluetooth 5.0 megoldás támogatja az UAT / LDAC / aptX HD / AAC / SBC és más kódolási formátumokat akár 192kHz/24bit felbontáson is. 

A teszt másik résztvevője az SP200 egy THX AAA-888 technológiát használó fejhallgató erősítő. Analóg RCA és analóg szimmetrikus XLR bemenet, 6,35mm-es Jack és szimmetrikus XLR fejhallgató kimenet.

Termékinformáció: Link

AV-Online magazin teszt: Link

MUSICIAN AUDIO DRACO - High-End asztali R-2R DAC

A Musician Draco egy minőségi alkatrészekből épített, szimmetrikus kialakítású High-End D/A konverter. R-2R elven működik, minden elterjedt digitális bemenettel rendelkezik, NOS (túlmintavételezés nélküli (eng. Non-Over Sampling)) üzemmódban is használható.

Termékinformáció: Link

AV-Online magazin teszt: Link

KLH MODEL THREE - 2-utas zárt Hi-Fi álló hangszóró

A KLH a Model Three-t innovatív, kompakt rendszerként mutatja be, amely a legnagyobb hangszórókkal vetekszik. A század közepi modern tervezésű Model Three a KLH márkára jellemző ikonikus stílust és zenei integritást tükrözi, miközben megoldást kínál a kisebb hallgatási terekkel rendelkező zenerajongóknak. Az akusztikus felfüggesztés tervezési elvére és a fejlett technológiára épülő Model Three jellemzői és teljesítménye nagyon hasonló a KLH Model Five-hoz. A méret ne tévesszen meg, hatalmas hangzás árad a Model Three meghajtóiból, így bármilyen helyiséget azonnal hatalmába kerít.

Termékinformáció: Link

AV-Online magazin teszt: Link

TOPPING MX5 - Asztali DAC és sztereó erősítő

Topping MX5 asztali D/A (digitális-analóg) konverter és sztereó erősítő USB, koaxiális, optikai digitális, illetve Jack és RCA analóg bemenetekkel, Bluetooth 5 vezetékmentes kapcsolattal, XMOS XU208 és QCC3031 chippel, aptX HD és aptX LL támogatással, távvezérlővel. ES9018Q2C DAC chip, 384kHz/32bit PCM és DSD256 felbontás, NFCA fejhallgató erősítés és 2 x 70W kimeneti teljesítmény.

Termékinformáció: Link

AV-Online magazin teszt: Link

KLH KENDALL - 3-utas Hi-Fi álló hangfal

Egy lenyűgöző álló hangszóró, amely találóan a KLH szülőhelyénél, a Massachusetts állambeli Cambridge-i Kendall Square-ről kapta a nevét. Szőtt kevlár meghajtók, porfestett, öntött alumínium kosarak, fonott vezetékek, egyedi tervezésű keresztváltók, eloxált alumínium magassugárzó, lineáris válaszreakciós előlap, és még sok minden más, mindez valódi fa furnérral. A Kendall hangszóró könnyedén reprodukálja az előadó eredeti hangsávját olyan elképesztően természetes részletekkel és mély basszussal, hogy esküdni fogsz, hogy egy élő koncerthelyszínen ülsz.

Termékinformáció: Link

AV-Online magazin teszt: Link

IBASSO DC06 - Szimmetrikus USB DAC MQA támogatással

A DC06 DAC (digitális-analóg konverter) cserélhető USB Type-C kábelen keresztüli PC, Android, vagy iOS csatlakozási lehetőséget biztosít, valamint tovább viszi az elődje MQA képességét és jól bevált kettős ESS Sabre ES9219C DAC chip-jét. 32Bit/384kHz PCM és DSD256 támogatással. 3,5mm-es és szimmetrikus 4,4mm-es fejhallgató kimenetekkel. A DC06-hoz egy USB-A adapter, Type-C kábel és egy Lightning kábel is jár.

Termékinformáció: Link

AV-Online magazin teszt: Link

MUSICIAN AUDIO KNIGHT 1 - High-End kétutas bassreflex polcsugárzó pár

High-end minőségű bassreflex polcsugárzó műalkotás luxus igényekhez, számos rendkívüli megoldással, különleges hangszórókkal és elektronikai konstrukcióval. A végeredmény kifinomultságát fokozza a 18 rétegben kézzel felvitt zongoralakk és a valódi fafurnér borítás. A nagy sűrűségű anyagból épített, speciálisan merevített kabinet, a monokristályos rézkábelezés, a magas minőségű elektronika és a masszív aranyozott csatlakozók gondoskodnak a dinamikus, részletgazdag hangzásról mindenféle zenei stílusnál. A Knight 1 egy igazi műalkotás kifinomult képességekkel.

Termékinformáció: Link

AV-Online magazin teszt: Link

GUSTARD X26PRO - High-End asztali MQA képes DAC Bluetooth 5 kapcsolattal 

Az X26 Pro D/A (digitális-analóg) konverterben két darab ESS ES9038Pro DAC chip, valamint K2 Ultra-alacsony zajszintű órajel generátor dolgozik. Analóg aluláteresztő szűrő áramkör, teljesen diszkrét A-osztályú áramkörök, kifejezetten az ES9038Pro DAC chiphez igazítva. Az USB interfész az XMOS XU216 chipet használja, ami támogatja a PCM 768KHz és DSD512 felbontásokat is, illetve MQA teljes dekódolást is képes elvégezni. A CSR8675 bluetooth chip támogatja az LDAC, AAC, SBC, aptX funkciókat. A Gustard C18 külső órajel generátorral párosítva további jelentős hangminőség javulás érhető el.

Termékinformáció: Link

AV-Online magazin teszt: Link

TOPPING LA90 - High-End minőségű szimmetrikus asztali sztereó erősítő

Megjelenésekor a Topping LA90 a legalacsonyabb mért torzítást és zajszinttet produkáló erősítő a világon, miközben kompakt méretével dacolva komoly dinamikai tartalékokkal rendelkezik. Sztereó és monó üzemben is használható, kombinált formátumú szimmetrikus Jack/XLR bemeneti aljzatokkal rendelkezik. A TOPPING zászlóshajó erősítője a teljesítmény és hangminőség új szintjét kínálja hihetetlen precizitással, tisztasággal és rendkívül alacsony zajszinttel.

Termékinformáció: Link

AV-Online magazin teszt: Link

ULTRASONE ISAR - Bluetooth 5 Hybrid ANC Over-ear fejhallgató S-Logic, aptX HD technológiákkal és IPX5-ös védelemmel

Ultrasone első olyan vezetékmentes, fület körül ölelő (over-ear) zárt kialakítású fejhallgatója, amely a hibrid aktív zajszűrési (ANC) technológia és minőségi kialakítás mellett garantálja a legjobb zenehallgatási élményt. A könnyen hordozható fejhallgatót akár 32 órás üzemidő, érintéses vezérlés, ambient (zajáteresztő) mód, multipontos (2 eszköz egyidejű) csatlakoztatása és időjárásálló kialakítás is jellemzi. A Bluetooth 5-ös stabil kapcsolathoz és AAC / aptX HD hangminőséghez a Qualcomm QCC3034 és ADI1787 chipsetek járulnak hozzá.

Termékinformáció: Link

AV-Online magazin teszt: Link

64 AUDIO U18S - High-End 18 hangszórós referencia fülmonitor

A 64 Audio 2016-ban forradalmasította az IEM iparágat a világszínvonalú U18t fülhallgatóval, amely a világ első 18 meghajtós referencia fülhallgatója. Az U18-asok bevezetésével 64 Audio átvette a 18 meghajtós platform örökségét, és tovább növelte az innovációt hangzás és tervezés terén. Az U18s ötvözi a szabadalmaztatott meghajtókat, a LID technológiát és az új elektronikus keresztváltót, hogy egyedülállóan kivételes hallgatási élményt nyújtson. Az U18s az USA-ban kézműves munkával készül, repülőgépipari alumíniumból. CNC-vel mart, homokfúvással kezelt és kétszer eloxált - az eredmény egy frappáns fraktál-kialakítás, amelyet maga a természet ihletett.

Termékinformáció: Link

AV-Online magazin teszt: Link

IBASSO DX240 - Hordozható nagyfelbontású high-end audio lejátszó

Nagyfelbontású, veszteségmentes audio lejátszó 32bit/768kHz PCM és natív DSD512 és MQA támogatással valamint Android 9.0 rendszerrel, Wi-Fi és kétirányú Bluetooth 5 funkcióval. Kettős Sabre ES9038Pro DAC (digitális-analóg konverter) és cserélhető erősítő modul.

Termékinformáció: Link

AV-Online magazin teszt: Link

ORIVETI O800 - High-End 8 BA meghajtós prémium fülhallgató

Az O800 ultra precíz fülhallgatót a legmagasabb igények kielégítésére tervezték. A kézzel készült műgyanta kapszulákban oldalanként 8 BA hangszórót tartalmaz és a legkifinomultabb igényekkel rendelkezők számára is kiváló választás. Kategóriája legprecízebb felbontását és legszélesebb színpadképét kínálja. Az O800 kiegyensúlyozott, természetes és az élő zene benyomását keltő hangja több éves kutatás eredménye, hogy bármikor, bárhol átélhesse az élő zenehallgatás élményét, a világszínvonalú koncertterem legjobb helyén…

Termékinformáció: Link

AV-Online magazin teszt: Link

64 AUDIO U6T - High-End 6 BA hangszórós fülmonitor középtartomány monitorozáshoz

Az U6t ugyanazzal az úttörő technológiával büszkélkedhet, mint a zászlóshajó IEM-ek. Miközben az U12t-től vették az inspirációt, az U18-asok is hatással voltak az új sötétszürke, matt alumínium külső felületre. A megszokott 64 Audio divat szerint az U6t egy kiegyensúlyozott, természetes hangzású fülhallgató, amelyet kissé elkülönítenek a többi univerzális modelltől azáltal, hogy a kevert zene lágyabb bemutatását kínálja. Gyönyörű felső-közép képalkotás, reálisan bemutatott hangszerek, élettel telített közép mély hangok.

Termékinformáció: Link

AV-Online magazin teszt: Link

SMSL SA300 - Asztali sztereó erősítő USB DAC és Bluetooth kapcsolattal

Az SMSL SA300 egy 2 x 80 W tejesítményű integrált digitális erősítő és D/A konverter digitális USB és analóg RCA bemenetekkl, Bluetooth vezetékmentes összeköttetéssel, aktív szubsugárzók hajtására alkalmas analóg RCA kimenettel. Távirányítóval!

Termékinformáció: Link

AV-Online magazin teszt: Link

HIFIMAN SUNDARA - Over-ear nyitott kialakítású vezetékes planar audiofil fejhallgató

Ez a műalkotás nem csak kinézetében, de hangzásban is gyönyörködtet. A különleges, ~0.001 mm vastag NsD (NEO supernano Diaphragm) membrán képes gondoskodni a kimagaslóan gyors és precíz hangvisszaadásról 6Hz és 75000Hz között. Túl az emberi hallástartományon és túl minden minőségi elváráson. Ez a gondosan összeállított, cserélhető kábeles, stílusosan matt fekete planár (síkmágneses) fejhallgató nem csak kényelmes, de pont megfelelő súlyú ahhoz, hogy bárhol átélhessük a rendkívül részletgazdag és élethű zenehallgatás élményét. SUNDARA szanszkrit nyelven annyit jelent: "gyönyörű".

Termékinformáció: Link

AV-Online magazin teszt: Link

SMSL VMV P1 - High-End asztali audiofil fejhallgató erősítő

A VMV high-end sorozat fejhallgató erősítője, teljesen szimmetrikus erősítéssel. TI csúcskategóriás elektronikus hangerőszabályzó rendszer, NORATEL testreszabott alacsony zajszintű transzformátor. Hi-Res Audio tanusítvány.

Termékinformáció: Link

AV-Online magazin teszt: Link

MUSICIAN AUDIO MDP-2 - Prémium minőségű asztali digitális audio lejátszó

Az MDP-2 egy prémium minőségű asztali digitális audió lejátszó (DAP) AES/EBU, optikai és koaxiális SPDIF, I2S digitális kimenetekkel, külső USB tároló csatlakozási lehetőséggel és SD kártya olvasóval, PCM és DSD leátszási képességgel.

Termékinformáció: Link

AV-Online magazin teszt: Link