Blog

SMSL M300 MKII DAC

Barillo István
2021.10.06 15:07

SMSL M300 MK2 - Asztali DAC Bluetooth kapcsolattal

Az S.M.S.L-t (Shuang Mu Sanlin Electronics Co. LTD) 2009-ben alapították Kína híres techno-városában, Shenzenben. Egyik legjobb ár-érték arányú asztali DAC-ja az M300 MK II.  Azért is figyelemreméltóak a képességei mellett az építéshez használt alkatrészek minősége, mivel tartalmazza az Asahi Kasei AKM 4497EQ DAC chipjét, ugyanazt a chipet, amelyet a Fiio is használt a sikeres M11 Pro lejátszóban, és ugyanezt a chipet a Lotoo is használja a Paw Gold Touch lejátszójában.

Az M300mkII egy teljeskörű funkcionalitással ellátott eszköz. Lehetőség van arra, hogy a telefonját forrásként használja a Bluetooth 5.0-ás vezetékmentes kapcsolatnak köszönhetően. Számos digitális bemenet áll rendelkezésre, kapcsolható szűrők, hangzásképek, PRE mód. Az M300 MK II-ben rendelkezésre áll a Pure DAC mód is, amivel megkerülhetjük a DAC erősítő áramköreit. 

Az M300mkII rendelkezik az AKM4497EQ chip remek jellemzőivel.  Könnyed karakter, ahol minden a helyére kerül. Az összhang a valódi kulcsa ennek a DAC-nak. 

Design

A dizájn olyan ismert S.M.S.L jelekkel rendelkezik, mint a CNC megmunkált téglalap alakú váz, fémfestés és a tartós konstrukció. Az előlapon 2 gomb található. Az egyik a készülék bekapcsolására, a másik a bemenet kiválasztására szolgál.  Minden port és csatlakozás a DAC hátsó oldalán található. Az M300mkII fényes IPS LCD képernyővel rendelkezik, ahol számos információ jeleníthető meg, mint például a mintavételi arány, a szűrő típusa és az aktív bemenet.

Építési minőség

Az építési minőség kimagasló. Az SMSL alumínium CNC marása pontos és sorjamentes.  A fémes hatású festés ól kiegészíti a dizájnt. Hátul számos be és kimenet áll rendelkezésre. Van szimmetrikus XLR kimenet, aranyozott, hagyományos RCA kimenet, aranyozott koaxiális kimenet, optikai kimenet, USB bemenet és 5 V -os tápcsatlakozó. 

Technológia

Az M300mkII az AKM népszerű zászlóshajóját, a 4497EQ chipet használja. Ez egy számos tesztben dicsért DAC az audiofilek között. Az olyan eszközök, mint a Fiio M11 Pro , Astell & Kern SP1000 , Cayin N6II , Lotoo Paw Gold Touch lejátszói pontosan ugyanazt a chipet használják.  Az M300mkII USB áramkörénél a legújabb XMOS megoldást alkalmazzák. Az M300 MKII -t külső tápegységgel tervezték, a legmagasabb minőségű japán NDK fáziszajkristály órajel generátorokat használják. Számos LDO szűrő megoldást alkalmaztak az áramkörök kritikus részein, például az USB chipen, a DAC chipen és az aluláteresztő szűrőn. Agresszív szűrést alkalmaztak, hogy kizárják a kapcsolt módú tápegység zaját. 

Pure DAC mód

Az M300 MKII szimmetrikus XLR kimenetén elérhető hangminőségre a fokozott dinamika és határozottabb hangkép jellemző. A csúcsok élesebbek, az időzítés gyorsabb. A mélyhang tartomány még pontosabb.

Hangszín módok

Az SC1 az alapértelmezett opció, kiegyenlített hangzás jellemzi az egész spektrumon. 

Az SC2 kicsit agresszívabb, különösen az alacsony régióban.

 Az SC3 kíméletesebb, magas színvonalú bemutató jellemzi. 

Szűrők

A beépített digitális hangszűrő egy lineáris rendszer, amely megváltoztatja az audiojel egy vagy több frekvenciakomponensének amplitúdóját vagy fázisát.

Az M300mkII -ben 6 PCM szűrő található. FL1 - éles, FL2 - lassú, FL3 - rövid éles, FL4 - rövid lassú, FL5 - szuper lassú, FL6 - LD rövid.

Az FL1 az éles, lineáris fázisú szűrő. Mérsékelt mennyiségű elő- és utócsengetés van. Az eredmény kiegyensúlyozott hangkép

Az FL2 a lassú, lineáris fázisú szűrő. Az előcsengetés minimális. Llágyabb magastartomány az FL1 -hez képest.

Az FL3 a rövid éles szűrő. Hosszabb lecsengés jellemzi.

Az FL4 a rövid lassú szűrő. A lecsengés minimális. Az eredmény simább hangkép.

Az FL5 a szuper lassú szűrő. Nincs lecsengés. Az eredmény kiegyensúlyozott hangkép.

Az FL6 LD rövidszűrő. Minimális elő- és utólagos lecsengés. Az eredmény kissé visszafogott magastartomány.


Blueooth

Az M300 MK II DAC vezetékmentes Bluetooth 5. 0 támogatással rendelkezik. Így Bluetooth -on keresztül továbbíthatja és vezérelheti kedvenc zenéjét telefonjáról. Az M300mkII beépített hangerőszabályzóval is rendelkezik, így a hangerőt a DAC -on keresztül szabályozhatja, és minimalizálhatja a dinamikus tartomány csökkenését.  Az M300mkII támogatja az SBC, AAC és aptX kodekeket. 

M300 MKII Audio AK4497 szimmetrikus DAC Bluetooth kapcsolattal

  • AK4497EQ DAC
  • Beépített hangerőszabályzó
  • PRE mód + 8 hangszűrő (PCM + DSD)
  • Teljesen szimmetrikus áramkör kialakítás
  • Beépített Bluetooth 5. 0
  • PCM 32bit-768kHz és DSD512
  • DC5V tápellátás