DAC/AMP

DAC- Azaz Digital - Analog Converter. Ez a komponens állítja elő a hangot a digitális jelekből, így minősége alapvetően befolyásolja a hangzás precizitását, élethű mivoltát. Ma már vannak Bluetooth kapcsolatú DAC modellek is, amelyekhez egy okostelefonról is kapcsolódhat Hi-Res Audio minőségben. Az audio formátumokról ITT olvashat.

AMP - azaz hang erősítő, amely felerősíti a DAC által előállított, vagy más műsorforrás jeleit és meghajtja a hangszórókat, legyen az fül-, vagy fejhallgatóban, esetleg nagyobb hangfalakban. Az erősítő szerepe kardinális a dinamikában, a leghalkabb és leghangosabb részek megfelelő, torzítatlan megszólaltatásában. Egy audio láncban az erősítő szerepe olyan, mint a házak alapja.

Fejhallgató erősítőink és DAC konvertereink drasztikus minőség javulást biztosítank, akár egy mobiltelefonról működtetett fül-, vagy fejhallgató esetében, de asztali elektronikáink nagyfelbontású audio lejátszóink képesek akár egy laptopról is koncert minőséget varázsolni, akár a high-end audio kategóriáig terjednek.  Sose feledje azonban, hogy minden audio lánc csak annyira erős, mint a leggyengébb láncszeme, ezért jól válassza meg a komponenseket! Kérdezzen, szívesen segítünk!

Nézet:
Sorrend: