Blog

Campfire Audio

Barillo István
2023.04.13 09:25

Az elmúlt években a Campfire Audio az egyik legnagyobb névvé vált az IEM-világban. Ikonikus dizájnjaik azonnal felismerhetőek, és változatos termékkínálatukkal minden zenerajongó számára lehetőséget kínálnak. Bebizonyították, hogy rendíthetetlen elszántsággal és a részletekre való odafigyeléssel lehet sikert elérni. A számos termékük vált híressé, különösen az Andromeda és újabban a Trifecta. Minden Campfire Audio fülhallgatót és IEM-et kézzel szerelnek össze a portlandi, oregoni műhelyükben. Ami a teljesítményt és a minőséget illeti, a Campfire Audio termékek az In-Ear fülhallgatók csúcsán helyezkednek el.

Campfire Audio - a kezdetek

A Campfire Audio útja 2009-ben kezdődött egy Ken Ball nevű emberrel és az Audio Line Out (más néven ALO Audio) céggel. Kens elhivatottsága és kemény munkamorálja eredményezte, hogy az ALO Audio-t elismerték a világ legjobb audiokábeleinek megalkotásáért, és ami még fontosabb, egy olyan márkáért, amely elnyerte ügyfelei és rajongói bizalmát, amelyet a mai napig megőrzött. Röviden, az ALO Audio minőségi hangvisszaadás iránti szenvedélye volt a hajtóerő a Campfire Audio létrehozásában. Kicsit olyan, mint "hát mindezt már kábelekkel stb. csináljuk, szóval miért ne csinálnál fülhallgatót!?".

Szakképzett kézművesek rendkívül motivált csoportjának felépítésével és saját egyedi esztétikájának kidolgozásával a Campfire Audio különbféle anyagokkal és technológiával végzett kíméletlen kísérletezése azt eredményezte, hogy 2015 nyarán valami különlegeset nyújtottak első termékükkel, a The Jupiterrel, az Orionnal és a Lyrával.

Táguló univerzum

Ahogy a Campfire Audio idővel nőtt és fejlődött, folyamatosan fejlesztette saját ötleteit és prototípusait. Ez viszont számos különböző termék kifejlesztéséhez vezetett az elmúlt 8 évben. A Campfire Audio Andromeda , Solaris , Ara , Polaris és Trifecta csak néhány a leghíresebb példaértékű termékeik közül. Minden egyes fülhallgató és fejhallgató, amely kiadásra került, végtelen újratervezés, extrém tesztelés és a teljesítmény finomításának eredménye, és mindent megtesznek addig, amíg "tökéletes" nem lesz.

A hangkarakterek annyira változatosak az egyes modellek között, hogy biztos, hogy mindenki talál valamit. Ha Campfire Audio fülhallgatót vásárol, azonnal egy világszínvonalú fülhallgatója lesz, amely egy olyan cégtől származik, amely teljes mértékben az általa gyártott termék mögött áll. Mindegyik modern művészeti alkotás.

Egyedi megoldások

A Campfire Audio az egyedi fülhallgatók piacán is dübörög. Látványos dizájnjuk és hihetetlen hangprofiljaik tökéletesen illeszkednek a füledhez. Éles részleteket és referencia hangzást szeretne? Akkor a Solstice a megfelelő választás. A bombaerős dinamika kellene? Szia Equinox régi barátom. Vagy valami bársonyosabbra vágysz egy letisztult teljesítménnyel? Akkor ne keressen tovább, és élvezd a Supermoon eleganciáját.

Mérföldkövek:

2015: Bevezették az első termékkészletet, a The Jupitert, az Oriont és a Lyrát

2016: Megjelent Andromeda , Vega , Dorado és Lyra II

2017: Bemutatták a Polarist a Hong Kong High-End Audio Show-n, valamint az Andromeda 4 egyedi limitált kiadását

2018: Megjelent az első és egyetlen fülhallgatójuk, a Cascade , 2018 Top Gear díjnyertes . Megjelenik az Atlas, az üstökös és a Solaris. Kiadták első egyedi IEM-jüket, az Equinox-ot is

2019: Megjelent a Polaris II és az IO a különféle modellek még egyedibb, korlátozott sorozata mellett. Soltice elnyeri a Headphonics legjobb felszerelés díjat

2020: Az Ara , valamint az Andromeda, a Dorado, a Solaris és a Vega 2020-as újraképzetei megjelennek a világban. A Dorado 2020 a Forbes „ajánlotta”.

2021: A Honeydew és a Satsuma megjelenésével belép a belépő szintű piacra. Megjelent a Holocene , Mammoth, Saber és számos limitált kiadás is. Holocén „ajánlotta” az Ear-fidelity

2022: A Trifecta premierje a müncheni csúcskategóriában, a Solstice elnyeri az Editors Choice 2022 díjat a ReviewGeek- től

2023: Megjelenik az első TWS „Orbit” fülhallgató. A Solaris újragondolása teljes felújítással és új névvel: The Solaris Steller Horizon.

2023: Megjelenik az Andromeda Emerald Sea és a Trifecta Astral Plane.


CAMPFIRE AUDIO SUPERMOON

Egy planar meghajtós egyedi In-ear monitor fülhallgató ezüstözött réz Litz MMCX kábellel

Lebegj súlytalanul a tiszta hangzású nyugalomban a Supermoon segítségével! A Supermoon teljes egészében körülvesz, sima és kielégítő prezentációba burkol. Bársonyos mélyek, texturált közép és ragyogó magas; Egyedülálló meditatív és nyugtató élmény, amelyet órákon át könnyedén élvezhetsz. Az audiofil vagy előadói illeszkedés kiemelkedő kényelmével párosulva a mindennapi zenei elmenekülés bármikor elérhetővé válik. Mindegyik pár kézzel készült a felülmúlhatatlan illeszkedés és kidolgozás érdekében, amelyeket Portlandben (Oregon, USA) terveztek és szereltek össze, egyéni füllenyomat alapján.

További tudnivalók: Campfire Audio Supermoon


CAMPFIRE AUDIO ANDROMEDA 2020

Öt BA meghajtós In-ear monitor fülhallgató ezüstözött réz Litz MMCX kábellel

Az Andromeda 2020 izgalmas új fejezet az egyik legkedveltebb Campfire Audio fülhallgató számára. Nem lehet félvállról venni egy olyan népszerű fülhallgató fejlesztését, mint az Andromeda. Hallgasd meg, és örülni fogsz, hogy megtették! Az új Solid-Body dizájn, amelyet először a testreszabott termékeikben fedezhettünk fel, most frissíti az új Universal Fit termékcsaládot. Ez a megközelítés új szabályozási szintet hozott az akusztikai tervezésbe. Élvezni fogod a kifinomult zeneiséget, olyan tisztasággal és felbontással, amelyet nem lehet kihagyni.

További tudnivalók: Campfire Audio Andromeda 2020


CAMPFIRE AUDIO ARA

Hét BA meghajtós In-ear monitor fülhallgató ezüstözött réz Litz MMCX kábellel

Hét meghajtó, crossoverek nélkül és 3D nyomtatott SolidBody akusztikus kialakítás egy titánium házban – tehát szépen össze van rakva! Az Ara hangzása a megfelelő melegséggel és részletgazdagsággal rendelkezik, hogy felidézze a legjobb klasszikus HiFi fülmonitorokat. A Campfire Audio Ara emlékeztetni fog arra, hogy miért volt mindig is szórakoztatóbb fülhallgatóval zenét hallgatni!

További tudnivalók: Campfire Audio Ara


 

CAMPFIRE AUDIO DORADO 2020

Egy BA és egy dinamikus meghajtós In-ear monitor fülhallgató ezüstözött réz Litz MMCX kábellel

2016 óta – a Dorado eredeti kiadása óta – a gyártó egy figyelemre méltó sorozatot fejlesztett ki a hibrid HiFi fülmonitorokból. Ezek rövid időn belül a világ legjobbjai közé kerültek. A Campfire Audio Dorado 2020 új életet lehel az eredeti névbe és örökségébe, a klasszikus hibrid dizájn új megjelenésével. Egy kiegyensúlyozott armatúra és egy dinamikus meghajtó. Nincs crossover, nincs komplikáció. Campfire Audio szerint ezek a desztillált párosítások hűebben, jobb felbontással és jobb kohézióval adják vissza a hangot, mint a túlbonyolított keresztezési sémák. Az eredmény részletgazdag, mégis természetes hangzás. Megfejtőek és érzelmileg lebilincselőek – a dizájn és a kifinomult hangzás igazi hibridje.

További tudnivalók: Campfire Audio Dorado 2020


CAMPFIRE AUDIO HOLOCENE

Három BA meghajtós In-ear monitor fülhallgató ezüstözött réz Litz MMCX kábellel

A Holocene hangzása gazdag, hívogató részletekkel rétegzett, és az emberiség jelenlegi geológiai korszakában tapasztalható robbanásszerű terjeszkedés szellemét közvetíti. Jól hangzik? A Holocene (holocén) figyelemreméltóan egyenletes és kiegyensúlyozott frekvencia-válasz görbéje egy igazi audiofil referencia fülhallgató sebességét és felbontását rejti magában. Az alumínium házba rakott Campfire Audio logo, valamint a mellékelt kábel csatlakozói és hordozó tok egyes részei foszforeszkálnak.

További tudnivalók: Campfire Audio Holocene


CAMPFIRE AUDIO VEGA 2020

Egy dinamikus meghajtós In-ear monitor fülhallgató ezüstözött réz Litz MMCX kábellel

Nem könnyű feladat egy népszerű dizájnhoz vissza térni. A kritikai és kereskedelmi sikerek jól esnek, és növelik az elvárásokat az elkerülhetetlen folytatás iránt. A Campfire Audio Vega 2020 átveszi az eredeti 2016-os dizájn kiváló és innovatív aspektusait, és továbbfejleszti azokat. Újratervezett nagyobb dinamikus meghajtó, továbbfejlesztett anyagválasztás és tervezés. Minden készen áll a folytatásra!

További tudnivalók: Campfire Audio Vega 2020