Blog

Topping recommendation

Barillo István
2022.12.08 10:56

TOPPING AJÁNLÓ

A Topping név mára már kitörölhetetlenül bevésődött a hifisták tudatába, mint olyan szereplő a gyártók széles választékából, ami elérhető áron nyújt minőségi, sőt egészen kivételes teljesítményt.
Típusválasztékában megtalálható DAC, előerősítő, fejhallgató erősítő, erősítő és ezek számtalan variációja, és ami talán a legfontosabb, ezeknek a készülékeknek az árazása nem rugaszkodott el a valóságtól, szinte mindenki számára bőven elérhető távolságban van. A nemzetközi audiofil közösségek szerint a kínai TOPPING a jelenkor egyik legkiemelkedőbb fejlesztője, melynek árpolitikája okán a zeneszeretők széles köréhez juthat el a dinamikus, torzítatlan, így valósághű hangzás. Bár a műszaki adatok nem mindenkit érdekelnek, megnyugtató tudni, hogy a TOPPING gyártmányok - független amerikai mérések szerint - a világ legjobbjaik kategóriájukban.

Íme néhány kategóriájéban kimagasló készülék:

TOPPING DX1 - Asztali DAC és fejhallgató erősítő

A Topping legkisebb DAC (Digitális-analóg konverter) és fejhallgató erősítő kombója. A DX1 egy AK4493S DAC chipet használ és DSD256, PCM 32bit 384kHz felbontást kínál. Emellett egy diszkrét LNRD (Low Noise Reference Driver) áramkört használ, hogy az USB tápegységből származó zajt és interferenciát kiszűrhesse. Méretei simulnak az E30, E30II, L30, L30II készülékekével, így a Topping Rack-be is kiválóan illeszkedik.

Bővebb információ: Link

TOPPING DX3PRO+ - Asztali DAC és fejhallgató erősítő

A DX3 Pro továbbfejlesztett utódja, a Topping DX3 Pro+ egy asztali D/A (digitális-analóg) konverter és fejhallgató erősítő egyben. ESS ES9038Q2M DAC chipjének köszönhetően akár 768kHz/32bit PCM és DSD512 natív felbontást is képes feldolgozni, beépített NFCA fejhallgató erősítéssel és Bluetooth 5 kapcsolaton LDAC és aptX HD támogatással, Hi-Res Audio és Hi-Res Audio Wireless minősítéssel és távvezérlővel is rendelkezik.

Bővebb információ: Link

TOPPING DX5 - Prémium minőségű asztali DAC és NFCA fejhallgató erősítő

A Topping DX5 egy prémium minőségű asztali D/A (digitális-analóg) konverter és fejhallgató erősítő egyben. A dupla ESS ES9068AS DAC és XU216 XMOS chipeknek köszönhetően 768kHz/32bit PCM és DSD512 felbontással szolgál, továbbá rendelkezik beépített NFCA fejhallgató erősítővel, Bluetooth 5 LDAC és aptX HD vezetékmentes kapcsolattal, Hi-Res Audio és Hi-Res Audio Wireless minősítéssel is.

Bővebb információ: Link

TOPPING DX7 PRO+ - High-End minőségű asztali DAC és fejhallgató erősítő

Topping DX7 Pro+ High-End minőségű asztali D/A (digitális-analóg) konverter és fejhallgató erősítő egyben, elődjéhez képest nagyobb teljesítménnyel, alacsonyabb torzítással és zajszinttel, valamint megújult külsővel. Az ESS ES9038PRO DAC chipnek köszönhetően akár 768kHz/32bit PCM és DSD512 felbontású anyagokat is képes feldolgozni. Bluetooth 5.1 LDAC és aptX HD vezetékmentes kapcsolattal, Hi-Res Audio és Hi-Res Audio Wireless minősítéssel rendelkezik.

Bővebb információ: Link

TOPPING E70 - Asztali D/A konverter 

Topping E70 egy ESS ES9028Pro chipen alapuló digitális-analóg konverziós fokozatot tartalmaz Ez a 32 bites, nyolc csatornás DAC a HyperStream II architektúra előnyeit élvezi, és kiváló minőségű hangvisszaadást biztosít, amelyet gyönyörű átlátszóság és pontosság jellemez. Az E70 egy teljesen új I/V konverziós áramkör előnyeit is élvezi, amely alacsony torzítást és alacsony zajszintet biztosít, miközben kevesebb helyet foglal. Ezt a korlátokig szorítják, hogy a DAC felfedje teljes potenciálját. A Topping E70 USB bemenete a legújabb generációs XMOS XU316 interfésszel van társítva egyedi Thesycon meghajtóval . Ez a nagy teljesítményű interfész támogatja a nagy felbontású hangfolyamokat, egészen a PCM 32 bites 768 kHz-ig és a DSD512 -ig a nagyon jó minőségű zenehallgatáshoz.

Bővebb információ: Link

TOPPING D90SE - High-End minőségű asztali MQA DAC

A Topping D90SE D/A (digitális-analóg) konverter a gyártó csúcsminőségű zászlóshajója ESS Sabre ES9038PRO DAC chippel, 768kHz/32bit PCM és natív DSD512 felbontással, szimmetrikus felépítéssel, hardveres és szoftveres MQA támogatással, Bluetooth 5 LDAC és aptX HD kapcsolattal. A D90SE csúcsminőségű ESS Sabre ES9038Pro DAC chipet tartalmaz, amely 32 bites HyperStream architektúrát használ a rendkívül magas teljesítmény és a pontos, részletgazdag hangvisszaadás érdekében. A DAC független áram/feszültség konverziót hajt végre kihasználva az ES9038Pro chip 8 csatornáját, azokat párhuzamosan hajtva. A D90SE teljes körűen támogatja az MQA (Master Quality Authenticated) kódolást USB, koaxiális, optikai és AES/EBU bemenetein is. Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy a felvételeknél az eredetihez legközelebb álló minőséget élvezzük.

Bővebb információ: Link

AV-Online magazin teszt: Link