Blog

TOP 5 vezetékes fülhallgató

Barillo István
2021.06.10 15:20

TOP 5 vezetékes fülhallgató

A Muzix kínálatában rengeteg remek fül- és fejhallgató található. Most összegyűjtöttük az öt legsikeresebb és ebből kifolyólag a legjobb hangú vezetékes fülhallgatót.

1. ENIGMACoustics Lotoo Dharma D200

A legnépszerűbb és a legrégebben a kínálatban szereplő fülhallgató. Ma is az egyik etalon a minőségi, nagyfelbontású mobil zenehallgatás kedvelőinél. Sikerének titka a Lotoo mérnöki munkája és az ENIGMAcoustics audio hangolása. Egyszerű, de hatásos tervezési filozófia: 1db 10mm-es beryllium membrános meghajtó és fix ezüst-réz hibrid vezeték, amelynél a tervezés meghatározó része volt a kábel anyagválasztás és kialakítás. Bár aprócska és szerény megjelenésű, kézbefogva azonnal érződik a tömör ötvözetből forgácsolt ház tömege és igényes megépítése. Precíz, részletező hangzás, kifejezetten a nagyfelbontású zenei fájlok megszólaltatására. Az In-Ear fülhallgatók kétségtelenül kimagasló darabja, árkategóriáján túlnyúlva egy párját ritkító minőségű és teljesítményű akusztikai mestermű!

Az AV-Online magazin állandó teszt fülhallgatójának választotta a Dharma D200-at.

Termékoldal: Link

AV-Online magazin teszt: Link

2. ORIVETI OH300

Az Oriveti OH300 fülhallgatót kifinomult hallású, igényes zenehallgatók részére tervezték. A méltán népszerű Oriveti New Primacy fülhallgató utódmodellje. A fekete színű kézzel készült műgyanta kapszulák oldalanként 3 hangszórót (1 dinamikus+ 2BA) tartalmaznak. A kézi polírozás és összeszerelés eredményeként a kategória legmagasabb minőségét kínálják. MMCX csatlakozókkal rendelkező 8 eres ezüstözött, sodort kábele minimalizálja a kábelzajt. Finom részletek, erőteljes, dinamikus mélyek és egységes, semleges hangkép jellemzi a fülhallgatót, nem utolsó sorban kategóriájában a legpontosabb mélyvisszaadással rendelkezik. 

Termékoldal: Link

AV-Online magazin teszt: Link

3. SoundMAGIC E11C

A legtöbb nemzetközi és hazai elismerést begyűjtött SoundMAGIC E10C frissített utódmodellje. A gondos tervezésnek hála elindult az előd, E10C által kitaposott úton, szép sorban gyűjti be a díjakat.
A módosított, 10mm-es dinamikus meghajtó japán gyártmányú tekercset kapott és módosítottak a kábel anyagán, ami immáron fonott, ezüst bevonatú réz kábel lett. Robosztus építés és hosszantartó viselést garantáló ergonómia jellemzi remek külső hang izolációval. Hangzása az elődmodell karakterét követve meleg, pontos, dinamikus karakterű. Az egyik legjobb ár/érték arányú fülhallgató.

Termékoldal: Link

AV-Online magazin teszt: Link

4. ETYMOTIC ER3SE

Az Etymotic akusztikai kutatások a zajszigetelő, fülbe helyezhető fülhallgatókra irányulnak. Az ER4 MicroPro sorozatú fülhallgatók voltak az első, kiegyensúlyozott armatúra-technológiával forgalomba hozott fülhallgatók, amik a megszólaló hang pontosságában világviszonylatban elismertek, és referenciaként szolgál az összes többi fülhallgatnak. Ahhoz, hogy a fülhallgató 100% -os pontossággal rendelkezzen, az élő előadás felvételének pontosan ugyanazt a hangot kell előállítania a dobhártyán, mint az eredeti előadásé. Ennek elérése érdekében figyelembe kell venni a fül akusztikus tulajdonságait. A fül akusztikus rezonanciája és kürthatása a nyitott fülbe érkező audiojelet (2700 Hz) nagyfrekvenciás erősítéssel a normál hallás során a dobhártyán hallott hanggal megegyezően képezi le. Az ER3 SE Studio Edition magas szintű érzékenységet biztosít, így tökéletesen illeszkedik a mai piacon lévő hordozható médialejátszókhoz. Az ER3 SE professzionális hangminőséget kínál a fülhallgatók közötti legnagyobb, 98%-os külső zaj kiszűréssel. Cserélhető MMCX kábel és rengeteg tartozék teszi igazán vonzóvá az Etymotic ER3SE fülhallgatót.

Termékoldal: Link

AV-Online magazin teszt: Link

5. iBASSO IT00

Az IT00 megjelenésével az iBasso árkategóriája egyik legjobb univerzális fülhallgatóját hozta létre. A kiváló grafén kompozit membrános meghajtó magasabb osztályú fülhallgatók megszólalását prezentálja,  és ennek köszönhetően az IT00 modell kivételesen univerzális, gyors, ugyanakkor nagyon zenei és a mélytartománya több mint meggyőző. A tervezők kezdik újra felfedezni a dinamikus meghajtókban rejlő potenciált, így at IT00-ban található 1db 10mm-es grafén membrános dinamikus meghajtó precíz hangvisszaadást garantál. A tökéletes és pontos mélyek, kiváló kivitelezése az egyik legfontosabb vonzereje az újdonságnak, ám sokan élvezni fogják a nyugodt és visszafogott, mégis részletező magashang tartományt is. A Sennheiser IE900 referencia fülhallgatóhoz hasonlóan az IT00 is Helmholtz rezonátorkamrával rendelkezik az erőteljes és torzításmentes mélytartomány ábrázolásához.

Termékoldal: Link

AV-Online magazin teszt: Link