Blog

Tidal Bit Perfect Update

Barillo István
2021.07.06 13:20

Tidal frissítés Android felhasználóknak

Az Androidos okostelefon-felhasználóknak, akik a Tidal, a Qobuz vagy az Apple Music segítségével szeretnének Hi-Res Audio zenéket hallgatni ügyelniük kell egy sajátos hiányosságra : Az Android operációs rendszer újraszámítja a digitális adatfolyamot az USB- portból 48 kHz-re. A 192 kHz-es adatfolyamot 48 kHz-re csökkentik. Így egy 96kHz-es stream adatfolyamot nem viszi át érintetlenül, hanem (helyette) 48 kHz-re konvertálja. Az Android átméretezés alig több mint a CD-minőség (44,1 kHz). A digitális audiofil nyelvhasználatban ez azt jelenti, hogy az Android OS nem „bit-perfect” az USB DAC-okkal.

Az egyik általános megoldás egy harmadik féltől származó zenelejátszó-alkalmazás, az USB Audio Player Pro (UAPP), amely a saját USB-illesztőprogramjába töltve közvetlenül a csatlakoztatott USB DAC-tal kommunikál, így elkerülve az operációs rendszer újramintavételi motorját. Az UAPP integrálja a Tidal és a Qobuz szolgáltatásokat, de a Qobuz és a Tidal natív alkalmazásaival ellentétben az offline tartalmat nem tartalmazza. 

Látva ezt a problémát, és (végül) megoldást talált rá a Tidal. A norvég központú streaming szolgáltatás megkezdte Android-alkalmazásának frissítésének bevezetését, amely lehetővé teszi, hogy bit-perfect módon kommunikáljon minden csatlakoztatott USB DAC-tal, elkerülve ezzel a fogadó operációs rendszer újra konvertálását.

Tidal zenehallgatáshoz ajánlott Android kompatibilis DAC-ok:

Lotoo PAW S1 USB DAC MQA támogatással

A LOTOO PAW S1 USB DAC nagyteljesítményű DAC lapkakészlettel rendelkezik, amely páratlan hangminőséget biztosít. Az AKM4377 lapkakészlet használatát a márka a LOTOO DAP-sorozat csúcslejátszója ihlette, és hasonló hangminőséget garantál. Alacsony, 0,0004% -os torzítási értékkel és -118dBu háttérzaj szinttel rendelkezik, a DAC / AMP kristálytiszta hangkimenetet biztosít, a legkisebb részletet is megjelenítve. Képes dekódolni a PCM-et 32 ​​bites / 384 kHz-ig, és a DSD-t akár DSD128-ig. A prémium, nagy teljesítményű DAC lapkakészlet mellett a PAW S1 egy önálló bipoláris bemenettel rendelkező Hi-Fi minőségű OpAmp erősítő modult is használ az OPA1622-et, amely nagyon alacsony szinten tartja a háttérzajt. A piacon jelenleg elérhető DAP lejátszók legtöbbje egyetlen kimeneti porttal rendelkezik, A Lotoo-nak sikerült kettős kimeneti portokkal ellátni a PAW S1 készüléket, így 3,5 mm-es hagyományos és 4,4 mm-es Pentaconn szimmetrikus kimenetekkel is  rendelkezik. A 3,5mm-es hagyományos port akár 70 mW / ch @ 32 ohm kimeneti teljesítményt nyújt, míg a 4,4 mm-es szimmetrikus port képes 120 mW / ch @ 32 oh teljesítmény elérésére. Ez elegendő energiát biztosít a legtöbb fejhallgató és fülmonitorok (IEM) használatához okostelefonról. A PAW S1-nek két erősítési módja is van: magas és alacsony erősítés, amelyek között a felhasználók gombnyomásra válthatnak, egy-egy különösen érzékeny és drága fülhallgató károsodásának megakadályozása érdekében.

Termékoldal: LINK

IBASSO DC04 - USB Type-C DAC 4,4mm fejhallgató kimenettel

Kis mérete ellenére a DC04 kettős, nagy teljesítményű DAC chipekkel van felszerelve. Ezzel a konfigurációval a DC04 minden eddiginél erősebb kimeneti feszültséget és csatornaszétválasztást kapott. Az alkalmazott, kettős CS43131 MasterHIFI minőségű DAC chip megfelel a gyártó Cirrus Logic szigorú szabványainak. Ez a DAC chip részletező, precíz hangzással rendelkezik és nélkülözhetetlen a DC04 magas hangminőségéhez. A DC04 DAC adapter olyan jellemző értékeket ért el, amelyek megfelelnek a Hi-Fi audiolejátszók paraméterének: Jel/Zaj arány: 133dB] és teljes harmonikus torzítás: 0,00032%. Közel 100 hangolás után a DC04 elérte az ideális hangzást.

Termékoldal: LINK

IBASSO DC03 - USB Type-C DAC 3,5mm fejhallgató kimenettel

Kis mérete ellenére a DC03 kettős, nagy teljesítményű DAC chipekkel van felszerelve. Ezzel a konfigurációval a DC03 minden eddiginél erősebb kimeneti feszültséget és csatornaszétválasztást kapott. Az alkalmazott, CS43131 MasterHIFI minőségű DAC chip megfelel a gyártó Cirrus Logic szigorú szabványainak. Ez a DAC chip részletező, precíz hangzással rendelkezik és nélkülözhetetlen a DC03 magas hangminőségéhez. A DC03 DAC adapter olyan jellemző értékeket ért el, amelyek megfelelnek a Hi-Fi audiolejátszók paraméterének: Jel/Zaj arány: 127dB] és teljes harmonikus torzítás: 0,00028%. Közel 100 hangolás után a DC03 elérte az ideális hangzást.

Termékoldal: LINK

DD HIFI TC44B - USB Type-C DAC 2,5mm/4,4mm-es fejhallgató kimenettel

USB Type-C csatlakozós hordozható DAC és fejhallgató erősítő PCM 32bit/384kHz felbontással. 2,5mm-es és 4,4mm-es szimmetrikus fejhallgató kimenettel. Támogatott a natív DSD64/DSD128/DSD256 jelfeldolgozás.

Termékoldal: LINK

ITECH PROSTEREO H1 - USB DAC és Bluetooth transzmitter

A ProStereo H1 Qualcomm® aptX™ technológiájával rendelkezik, ami egy olyan codec technológia, amely közel áll a CD minőségéhez. Bluetooth sztereó hang élménye a fejlett hangelosztási profil (A2DP) és a zenei távvezérlő audio / video profillal (AVRCP) válik teljessé. Az i.Tech H1 - egy nagy teljesítményű, 2-in-1 vezeték nélküli fejhallgató erősítőt és USB DAC. A H1 kiemelkedik a Bluetooth-átvitel képességével a hangminőség veszélyeztetése nélkül. A termék biztosítja a vezeték nélküli zenei megosztást, a szinte teljesen stúdió hangminőséget és stabil Hi-Fi hangélményt biztosít a felhasználók számára.

Termékoldal: LINK

ITECH MUSICCLIP 9100 - USB DAC és Bluetooth transzmitter

A MusicClip 9100 egy Hi-Res minősítésű hordozható DAC és Bluetooth fejhallgató erősítő. A Bluetooth jelet képes 32-bit / 384kHz-re ferkonvertálni. Az aptX Bluetooth kapcsolatnak és a Hi-Fi Acoustic Booster funkciónak köszönhetően hangja részletező és dinamikus. A csomag tartalmazza a ProStereo L1 Lite fejhallgatót is. 

  • Beépített professzionális Hi-Fi minőségű DAC és erősítő a kiemelkedő hangminőség érdekében, alacsony torzítással, kiváló felbontással és nagyteljesítményű kimenettel.
  • A mintavételi sebesség-konvertáló technológiával a streaming audio közel áll a natív audio minőséghes.

Termékoldal: LINK