Blog

S.M.S.L VMV Brand

Barillo István
2022.09.02 12:37

Az S.M.S.L. VMV MÁRKA

A 2009-ben alapított Foshan ShuangMuSanLin Technology Co., Ltd. a kínai Shenzhenben található. Ugyanitt található a 2013-ban bejegyzett fiókvállalatuk, a VMV Technology Company Limited.

A cégcsoport profiljába tartozik az audio DAC-ok, sztereó fejhallgató-erősítők, végerősítők, valamint egyéb csúcskategóriás elektronikai eszközök fejlesztése és gyártása.

Audiophile kategória:

Az SMSL márka high-end sorozata a VMV almárka névvel fémjelzett ritka készülékcsalád. Közös jellemzőjük, hogy megoldásaikban a teljes kompromisszummentességre törekszenek és minden beépített alkatrész a legjobb komponensgyártóktól származnak. Legyen az a Noratel (transzformátor), Nichicon Gold (kondenzátor), vagy éppen az ESS vállalat Sabre 9038 PRO DAC chipjei. A gondos és alapos konstrukció az egyik legjobb eszközökké teszi a termékeit a piacon.

SMSL VMV P1

High-End asztali audiofil fejhallgató erősítő

Az SMSL P1 szimmetrikus felépítésű csúcskategóriás fejhallgató-erősítő. Diszkrét alkatrészeken alapuló kimeneti áramköre lehetővé teszi, hogy kiváló teljesítményt érjen el 0,00019% -os torzítási szint mellett, 120 dB jel-zaj arány mellett vagy ötször nagyobb kimeneti árammal, mint a korábbi fejhallgató-erősítők. Az SMSL P1 egyszerű és hatékony csatlakozást kínál. Az egység hátsó paneljén 2 hagyományos RCA sztereó bemenet és 1 szimmetrikus XLR bemenet található. A kimeneti oldalon az erősítő az előlapon 4 pólusú szimmetrikus XLR kimenetet és hagyományos 6,35 mm-es jack kimenetet tartalmaz. Az erősítő áramkör 4 AOP-n alapul, szimmetrikus architektúrában, visszacsatolási korrekciós áramkörrel. A digitális hangerőszabályozást egy PGA2311U kezeli. A tápegység egy egyedi Norateluk alacsony zajszintű transzformátort tartalmaz, amelynek hatékonysága 1,3-szor nagyobb, mint egy hagyományos transzformátoré. 6 Siemens Epcos kapcsolókondenzátor, WIMA kondenzátor vagy alacsony zajszint-szabályozó lehetővé teszi a szűrést, hogy a különböző áramkörökre jellemző elektromos jelet juttasson. Ezenkívül a tápegység áramköre fizikailag el van választva a többi áramkörtől az interferencia hatásának korlátozása érdekében.

A VMV P1 fejhallgató erősítő AV-Online magazin tesztje itt olvasható: Link

SMSL VMV D1

High-End asztali DAC

A VMV D1 az S.M.S.L. DAC-ok (digitális-analóg konverter) zászlóshajója. 2 db ES9038PRO DAC chip, CPLD órajel generátor, második generációs XMOS, PCM 32Bit/768kHz, DSD64-DSD512 támogatás. NORATEL rendkívül alacsony zajszintű toroid transzformátor. A D1 egy kiváló minőségű DAC, amely ambiciózus kivitelben egyesíti a bevált alkatrészeket (dupla 9038OPRO, XMOS, CPLD ALTERA). Saját kapcsolóüzemű tápegysége van közvetlenül a vázra integrálva, ami utánozhatatlan formát kölcsönöz neki, miközben elősegíti a digitális-analóg átalakítás nagy pontosságát. A DAC D1 középpontjában az ES9038PRO chipek találhatók. Ez a chip arról híres, hogy kiválóan képes kezelni a nagy pontosságú fejlett audio formátumokat és az extrém frekvenciákat (DSD512, 768kHz PCM).
Ezenkívül egy ES9038PRO egység önmagában elég nagy ahhoz, hogy akár 8 csatornát is kezeljen egyszerre. A DAC 1 esetében minden chip kizárólag a sztereó jel egy csatornájához van hozzárendelve. Így meghökkentő tisztaságú és mélységű hangszínpadot eredményez.
Természetesen ez a konfiguráció nem korlátozza a 9038PRO-ban található számos eszköz és paraméter elérését. Ezért a DAC 1 előnyeit élvezi a Hyperstream-II technológia, amely finomítja az átalakítási pontosságot jelek szelektív kezelésével, ami növeli a részletek egyértelműségét, miközben megszünteti a torzítások nagy részét. Hasonlóképpen, ez a konfiguráció növeli a digitális szűrők pontosságát, amelyek finomítják a jelet a rendszer többi részének jellemzőihez igazítva, hogy kiemeljék az összes audio berendezés tulajdonságait. A DAC chipek mindegyikéhez tartozik egy ES9311 feszültségszabályozó. Ezt az LDO-szabályozót kifejezetten az adott konverziós chipekkel a legjobb eredmény elérésére tervezték. Ez a konfiguráció jelentősen stabilizálja az analóg jelet a kimeneti fokozatig.Az audiofil formátumok és a nagyon magas mintavételi arány eléréséhez az optimális hangminőség fenntartása érdekében a DAC D1 egy második generációs XMOS interfészt használ. Ezenkívül a készülék számára audio OTG támogatást nyújt, amely minden ilyen technológiával felszerelt mobil eszközzel (okostelefon, táblagép) működik.
Az XMOS DAC D1 USB interfész rendkívül hatékony digitális áramkörben valósul meg: az órajelet három, nagyon kicsi fázisú kvarc oszcillátor és egy ALTERA CPLD EPM240T100C5N logikai áramkör alkotja.
Ez a körültekintően tervezett konstrukció figyelemreméltóan alacsony, 5ps sebességre állította vissza az óra jitterét. Olyan specifikáció, amely lehetővé teszi az XMOS USB interfész számára, hogy aszinkron kapcsolata révén a lehető legtöbbet hozza ki a DAC képességeiből.

SMSL VMV D1SE

Szimmetrikus, asztali Hi-Fi MQA DAC Bluetooth 5 kapcsolattal 

A D1SE a gyártó egyik legerősebb MQA képes DAC-ja (digitális-analóg konverter), amely garantáltan az audiofil szívekbe fogja magát zárni. ES9038PRO DAC chip, CPLD Altera XMOS 32bit 768kHz DSD512 felbontással, Bluetooth 5 aptX technológiával. RCA, XLR szimmetrikus analóg kimenetek, optikai, koaxiális S/PDIF, I2S, USB-B bemenetek. Az SMSL D1se egy rendkívül nagy teljesítményű DAC, amely szimmetrikus architektúrán alapul, csúcskategóriás ESS ES9038Pro digitális-analóg konverziós chipet használva. A hibátlan kialakítás előnyeit kihasználva a legigényesebb audiofilek igényeit is kielégíti. Az SMSL D1se képes MQA (Master Quality Authenticated) hangfájlok dekódolására. Ezek a garanciák az eredeti stúdiófelvételhez a lehető legközelebb eső visszaadási minőségre a páratlan hallgatáshoz. 

A D1se egy ESS ES9038Pro DAC chipet használ az átalakításhoz. Ez hihetetlen hangteljesítményt és kiváló mérési eredményeket kínál, különösen 140 dB SNR és -122 dB THD+N mellett. Ezenkívül ez a 32 bites 8 csatornás chip nagyon alacsony, 0,00009%-os (-121 dB) torzítást biztosít, és támogatja a nagy felbontású hangfolyamokat egészen a PCM 32 bites 768 kHz-ig és a DSD512-ig.

A D1se összes áramköre csúcskategóriás alkatrészeket tartalmaz. A tápellátás szakaszában egy ES9311 chipet találunk, amely lehetővé teszi a DAC alacsony zajszinten tartásátt. Ez a tápegység Nichicon KG szűrőkondenzátorokat, valamint kiváló minőségű Noratel toroid transzformátort is tartalmaz. Az XMOS XU-216 32 bites USB interfészt is használják az USB adatfolyamok gyors és hatékony feldolgozására.

SMSL VMV A1

High-End A-osztályú asztali sztereó erősítő

Klasszikus FET A osztályú erősítő áramkör, párhuzamos szabályozó tápegység, Noratel alacsony zajszintű toroid transzformátor jellemzi a VMV A1 sztereó erősítőt. Nichicon KG kondenzátorok és számos audiofil komponens biztosítja a kiváló hangminőséget. 1 pár analóg RCA bemenet és hátlapi 6,3mm-es fejhallgató kimenet. Az SMSL A1 egy kompakt, de nagyteljesítményű "A" osztályú erősítő, amely lélegzetelállító hangvisszaadást kínál zeneiségben és precízitásban egyaránt. Ez az erősítő remek transzparenciát biztosít. Az erősítő kialakítása lehetővé teszi az optimális működést különösen alacsony torzítás mellett. Az A1 ideális a könyvespolc méretű -akár csúcsminőségű - hangszórókkal való használatra, de fejhallgató-kimenetének köszönhetően a legtöbb fejhallgatóval és fülhallgatóval is használható. Az erősítő precíz hangerőszabályzóval is rendelkezik. Érdekessége ennek az SMSL A1-nek, hogy képes valós időben megjeleníteni az alváz hőmérsékletét. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a készülék optimális hőmérsékleten működik a tökéletes hangvisszaadás érdekében. Az SMSL A1 csúcskategóriás komponenseket tartalmaz a gazdag és pontos hangvisszaadás érdekében, beleértve a stabilizált párhuzamos tápegységet, az alacsony torzítású és nagy pontosságú PGA2311 chipet, a kiváló minőségű toroid transzformátort és a japán gyártású csatlakozókat.

A VMV A1 erősítő AV-Online magazin tesztje itt olvasható: Link

SMSL VMV A2

Digitális D-osztályú asztali sztereó erősítő és DAC Bluetooth támogatással

Az S.M.S.L VMV A2 egy High-end erősítő és DAC (digitális-analóg konverter), mely a legkorszerűbb DSP chipet és ST erősítő chipet használja, így a torzítás kevesebb mint 0.0008%. A Bluetooth chip támogatja az LDAC, aptX / aptX HD, SBC, AAC szabványokat. USB-n keresztüli mintavételezés 32bit / 768kHz DSD512 UAT, optikai és coax kimeneten pedig 24bit / 192kHz PCM. Mindez egy elegáns alumínium házba csomagolva. Hatalmas teljesítménye szinte bármilyen hangsugárzó meghajtását lehetővé teszi. Nos, ha még egy brit audiofil is elismerően nyilatkozik róla, akkor biztosak lehetünk benne, hogy két komoly kvalitású készüléket kapunk egy házba építve. A nagyfelbontású DAC és a nagyteljesítményű erősítő kettőse elegáns, - alumíniumból mart feketére eloxált - merev házban, színes nagyfelbontású kijelzővel, távirányítással és számtalan  - menüből kapcsolható - képességgel kényeztet.

A VMV A2 erősítő AV-Online magazin tesztje itt olvasható: Link