Blog

Musician Audio

Barillo István
2022.09.28 13:29

A MUSICIAN Audio Technology Company céget hivatalosan 2020-ban hozták létre. A K + F csapatot több mint 20 éves audio-kutatási és fejlesztési tapasztalattal rendelkező rajongók alkotják. Elkötelezettségei: R2R diszkrét, szimmetrikus felépítésű dekóder, szimmetrikus fejhallgató-erősítő, szimmetrikus teljesítmény-erősítő, szimmetrikus előerősítő, fülhallgató, passzív hangszórók, K + F és különféle audio termékek gyártása.

 

MUSICIAN AUDIO AQUARIUS

High-End R2R DAC NOS I2S 32bit 1536kHz DSD1024

A Musician Aquarius egy nagyteljesítményű, csúcskategóriás DAC (digitális-analóg konverter) lenyűgöző kialakítással, amely hihetetlenül tiszta és gazdag, valódi zenei hangzást képes nyújtani. A szimmetrikus R2R architektúra előnyeit kihasználva minden csatorna független, nagy sebességű FPGA-val van felszerelve a dekódolás vezérlésére, négy 0,005%-os R2R hálózattal. Így a lineáris hibák nagyon alacsonyak, a dekódolási sebesség pedig nagy, rendkívül alacsony digitális zaj mellett. Ha természetes zeneiségről van szó, a világ egyik legjobbja. A legjobb hangminőség elérésének érdekében legalább 300 óra bejáratásra van szükség!

AV-Online magazin teszt: Link

MUSICIAN AUDIO PEGASUS

Asztali R2R DAC 24bit 1536kHz DSD1024

A Pegasus DAC saját R2R + DSD felépítést használ, DAC (digitális-analóg konverter) Chip nélküli R2R technológiával. A Musician Pegasus 24-bites R2R átalakítót használ a PCM és 6-bitet a DSD átalakításhoz, így a PCM jel 24-bit/1536kHz, a DSD felbontás 1024 lehet USB és I2S bemeneten. Saját USB Audio megoldás az STM32F446 fejlett AMR alapú Thesycon USB illesztőprogrammal.

AV-Online magazin teszt: Link

MUSICIAN AUDIO DRACO

Asztali R2R DAC NOS I2S

A Musician Draco egy teljesen szimmetrikus, minőségű alkatrészekből épített csúcskategóriás R2R DAC (digitális-analóg konverter). Teljes csatlakoztathatóságának köszönhetően sokoldalú, NOS (Non-Over Sampling) módban is működik, hogy elkerülje a túlmintavételezéssel előidézhető torzításokat.

AV-Online magazin teszt: Link

MUSICIAN AUDIO ANDROMEDA

A-osztályú asztali fejhallgató erősítő

Az Andromeda a gyártó Pegasus DAC-jához (digitális-analóg konverter) illeszkedő fejhallgató erősítő 3,8 W (32 Ω terhelésnél) és 350mW (600 Ω terhelésnél) teljesítménnyel és szimmetrikus 4-pin XLR, valamint aszimmetrikus 6,35mm-es fejhallgató kimenettel.

AV-Online magazin teszt: Link

MUSICIAN AUDIO MONOCEROS

A-osztályú asztali előerősítő

A Monoceros egy A osztályú, teljesen szimmetrikus jelfeldolgozású előerősítő. 2 pár szimmetrikus XLR és 1 pár hagyományos RCA bemenet. 1 pár szimmetrikus XLR és 1 pár hagyományos RCA kimenet. Infra távvezérlés. A Musician Monoceros 60 fokozatú hangerőszabályzót használ, amely egy mikroprocesszor és egy relé vezérlésen alapul. A felhasznált precíziós ellenállások tökéletes egyensúlyt tesznek lehetővé a csatornák között, és csak 0,0003%-os THD+N-t biztosítanak. A Musician Monoceros különálló tápegysége 60 W-os toroid réztekercs-transzformátorral rendelkezik. Ez a gondosan megtervezett tápegység alacsony zajszintet és mély basszust biztosít, miközben gazdag, pontos hangzást és széles hangteret biztosít.

MUSICIAN AUDIO MDP-2

Magas minőségű asztali digitális lejátszó (futómű)

Az MDP-2 egy csúcsminőségű hangzásra képes asztali digitális futómű, mely a bitpontos kiolvasásért és lejátszásért felel. Magasszínvonalú digitális csatoló szabványokon keresztül lehet DA (digitál- analóg) , vagy DD ( digital-digital) konverterhez kötni. Rendelkezik I2S, AES/ EBU, valamint koax és optikai S/Pdif kimenetekkel, USB és SD kártya olvasó bemenettekkel rendelkezik.

AV-Online magazin teszt: Link

MUSICIAN AUDIO KNIGHT 1

High-End kétutas reflex polchangszóró pár

High-end reflex polc hangsugárzó műalkotás luxus igényekhez. A konstrukció minden elemében a legjobbat akartuk megvalósítani. Különleges, hangszóró-, és keresztváltó konstrukciókkal. A nagy méretű hangszóró kifinomultságát fokozza a 18 rétegben zongoralakkozott egzóta fafurnér borítás. Monokristályos réz belső kábelezés és aranyozott csatlakozók gondoskodnak arról, hogy minden részlet hallhatóvá váljon, akármilyen zenei stílusról van szó. A Knight 1 egy olyan határozott megjelenésű műalkotás, amely egy kifinomult belsőt takar. 

"The game changer" - Rendkívüli konstrukció és megjelenés a MUSICIAN AUDIO első Hi-Fi polcsugárzója.  A Knight 1 nem csak megjelenésre meggyőző. Külső szerkezete nagy sűrűségű és vastagfalú HDF-ből készül és 18 réteg (!) zongoralakkozott fafurnér borítást kap. A tükörfényes felületben a különleges furnér szinte háromdimenziós látványt nyújt. A nagyméretű polcsugárzó hangfal belsejében különleges technika található. A hatékony rezgéscsillapítási megoldásokhoz nagyteljesítményű mély-közép hangszóró illeszthető.  Az  integrált polimer membrán szuper nagy mágnesrendszerével már 40 Hz-től kellő dinamikával szólal meg. A lehengerlő közép és mély hangokért 6,5” -os (16,5cm) átmérőjű membrán, a magávalragadóan tiszta és finom magas frekvenciákért speciális technológiával készetett selyem dóm membrános magashangszóró felel. ( 28 magos selyemdóm, speciális ragasztóval kezelve.  A keresztváltó magas minőségű induktort alkalmaz az alacsony frekvenciájú energiaveszteség csökkentése érdekében, és különféle különleges kondenzátorokat használ a hangoláshoz a legjobb teljesítmény elérése érdekében. A részletes jelátvitelhez belső monokristályos réz kábelezés és aranyozott kettős külső csatlakozók járulnak hozzá, mellyel a hangsugárzó bi-kábelezhető.

AV-Online magazin teszt: Link

MUSICIAN AUDIO PHOENIX

Digitális Audio Interfész USB-ről I2S SPDIF-re 24bit 768kHz DSD512

A Musician Audio a Phoenix-szel egy olyan csúcskategóriás digitális interfészt kínál, ami egy igazi technológiai koncentrátum. Célja az audiojelek rendkívül tiszta és stabil átvitele. Csatlakozók bőséges választékával rendelkezik, amely a legtöbb igényt kielégíti, tökéletesen alkalmazkodik az audiorendszerek túlnyomó többségéhez. Ezenkívül támogatja a nagy felbontású audio stream-eket, a lehető legpontosabb és legátláthatóbb hangvisszaadás érdekében. Meanwell kapcsolóüzemű tápegység, STM32F446 USB interfész, OCXO kristályoszcillátor és 24bit 768kHz DSD512 támogatás jellemzi.

MUSICIAN AUDIO LEO

Digitális Audio Interfész USB-ről I2S SPDIF-re 24bit 768kHz DSD512

A Musician Audio a Leo-val egy olyan csúcskategóriás digitális interfészt kínál, ami egy igazi technológiai koncentrátum. Célja az audiojelek rendkívül tiszta és stabil átvitele. Csatlakozók bőséges választékával rendelkezik, amely a legtöbb igényt kielégíti, tökéletesen alkalmazkodik az audiorendszerek túlnyomó többségéhez. Ezenkívül támogatja a nagy felbontású audio stream-eket, a lehető legpontosabb és legátláthatóbb hangvisszaadás érdekében. Meanwell kapcsolóüzemű tápegység, STM32F446 USB interfész, OCXO kristályoszcillátor és 24bit 768kHz DSD512 támogatás jellemzi.

MUSICIAN AUDIO PISCES

Digitális Audio Interfész USB-ről I2S SPDIF-re 24bit 768kHz DSD512

A Musician Audio a Pisces-el (ejtsd: pájszíz) egy olyan csúcskategóriás digitális interfészt kínál, ami egy igazi technológiai koncentrátum. Célja az audiojelek rendkívül tiszta és stabil átvitele. Csatlakozók bőséges választékával rendelkezik, amely a legtöbb igényt kielégíti, tökéletesen alkalmazkodik az audiorendszerek túlnyomó többségéhez. Ezenkívül támogatja a nagy felbontású audio stream-eket, a lehető legpontosabb és legátláthatóbb hangvisszaadás érdekében. Meanwell kapcsolóüzemű tápegység, STM32F446 USB interfész, TCXO kristályoszcillátor és 24bit 768kHz DSD512 támogatás jellemzi.