Blog

Lotoo PAW D1

Barillo István
2023.02.20 13:43

A Lotoo Paw D1 USB audio interfész

A DDC Interfészek tökéletes megoldást kínálnak a számítógépes forrásból USB-n keresztül érkező digitális jel tisztítására, valamint a jitter és a zaj csökkentésére. A DDC inferfész elküldi a „megtisztított és helyreállított” digitális jelet a DAC-nak. Az új, alacsonyabb jitterrel és zajjal rendelkező forrásjelnek javítania kell a DAC hangzásán azáltal, hogy eltávolítja a forrásjelből a zajt és a feszültség ingadozásból adódó torzításokat.

A limitált kiadású Lotoo PAW Gold Touch Titanium és a Lotoo PAW 1 hangrögzítő mellett a Lotoo bemutatta a PAW D1 USB audio interfészt is. A PAW D1 SPDIF, XLR és optikai portokkal rendelkezik. Előtétként működhet a számítógép és a mobileszközök között. 

A Lotoo PAW D1 DDC Interface USB Type-C jelbemenettel rendelkezik, és többféle kimeneti lehetőséget kínál. A felhasználók csatlakoztathatják a PAW D1-et különböző eszközökhöz, például Windowshoz, MAC PC-hez, Android-eszközhöz és még sok máshoz.

Jellemzők:

>ADI Blackfin 706 DSP chip.

>Független AK8142 Nagy pontosságú óra.

>Lotoo OS(LTOS).

>USB Type-C bemenet.

>Optikai/koaxiális kimenet.

>AES/XBU kimenet.

> Erős fémváz.

>DSD támogatás (DoP mód).

>PCM dekódolás 32 bit/384 kHz-ig.

>DSD128(DOP) dekódolás.

Erőteljes DSP chip:

A Lotoo PAW D1 DDC Interface nagy teljesítményű ADI Blackfin 706 sorozatú professzionális DSP chipet használ fő egységéhez. Az eszköz architektúrájában LTOS (Lotoo Operating System) van beépítve, amely firmware-frissítésekkel támogatja az új funkciókat.

Független nagy pontosságú óra:

A Lotoo PAW D1 DDC Interface AK8142 nagy pontosságú órachippel rendelkezik. Független módon valósul meg a jel szinkronizálás az USB óra vagy az SRC által okozott interferencia nélkül, ami bármilyen módon befolyásolná a hangkimenetet. Torzításmentes hangkimenetet biztosít.

Az órajel fontosságáról bővebben itt olvashat: Link

Többplatformos támogatás:

A Lotoo PAW D1 DDC Interface USB Type-C audio jel bemeneti interfésszel van felszerelve. Támogatja a csatlakozást több platformhoz, beleértve az Android-eszközöket, iOS-eszközöket, MAC-rendszereket, Windows-rendszereket, LTOS-eszközöket és még sok mást. A PAW D1 médiumként működhet a forrás és az erősítő/hangszóró rendszer között.

LED teljesítményjelző:

Közvetlenül az USB Type-C bemeneti port felett van egy LED-jelző. Különböző színekben világít az eszköz állapotától függően, például folyamatos piros a normál teljesítmény jelzésére, a villogó piros fény jelzi, hogy a lejátszás/frissítés sikertelen, a lélegző zöld fény azt jelzi, hogy a frissítési mód megkezdődött, és így tovább.

Több kimeneti lehetőség:

A Lotoo PAW D1 DDC Interface előlapján 3 tűs XLR port található. Ez valójában egy AES/EBU(AES3) kimeneti port. Ez egy szabványos kimeneti port, amely nagy felbontású jelek továbbítására szolgál professzionális audioeszközök között, beleértve az erősítőket, a DAC-rendszereket és a hangszórókat is.   Az AES/EBU kimeneti porton kívül a PAW D1 optikai és koaxiális kimeneti portokkal is rendelkezik az előlapon.

A Lotoo PAW D1 a mindennapokban:

A mai zenehallgatók nagy többsége elsődleges forrásként a mobiltelefonját tekinti a mindennapi zenehallgatás eszközének. A streaming szolgáltatók által nyújtott stabil, akár lossless minőségű zenei anyag jó alternatíva a nagy befektetést igényló zenei gyűjtemény felépítése mellett. De ettől függetlenül sokan csak mint mobil zenehallgatási lehetőségre tekintenek ezekre az eszközökre. A Lotoo PAW D1 DDC Interface képes a hozzá csatlakoztatott mobil eszköz jeléből stabil, zavarmentes jelet továbbítani akár magas minőségű asztali DAC-ok felé is, így kiváltva a Streaming eszközöket is.

Ugyan már léteznek olyan asztali DAC megoldások, ahol lehetőség van mobiltelefon vagy tablet csatlakoztatására a DAC-hoz, de a rendszerekben működő DAC-ok nagy többsége nem rendelkezik ezzel a lehetőséggel. Erre nyújt megoldást a Lotoo PAW D1 DDC Interface. 

Mindezek mellett a PAW D1 lehetőséget nyújt akár professzionális környezetben digitális kapcsolatot létesíteni a rögzítő és a jelfeldolgozó/keverő rendszerek között.