Blog

Limited Edition Audio

Barillo István
2023.08.21 13:33

LIMITED EDITION AUDIO

Ha Ön audiofil, és rendelkezik digitális formátumban tárolt magas minőségű zenei gyűjteménnyel, annak a megszólaltatásához elengedhetetlen egy célszerszám.  Mellesleg ha az abszolút legjobb hallgatási élményre vágyik, a DAP termékekre érdemes egy pillantást vetni. Nemcsak a legjobb lejátszást kínálják, de számos olyan funkcióval is rendelkeznek, amelyek segítségével finomhangolhatják a megszólalást, hogy az olyan hangzásúak legyenek, mint amilyennek szeretné. Felépítésben, műszaki tartalomban messze túlmutatnak egy hagyományos asztali forráskészülékek paraméterein. Az Android-alapú DAP-ok a zenei streamelési szolgáltatásokat is támogatják, és ha bármelyiken hozzáfér a megfelelő minőségű zenéhez, akkor lehet, hogy egy hagyományos forráskészülék is kiváltható általuk. Nem utolsó szempont, hogy képesek kiszolgálni a legmagasabb minőségű fej- vagy fülhallgatókat is. Ezek az eszközök a csúcstechnikát képviselik, de innen is van feljebb... Sok gyártó gondol azokra a vásárlókra, akik valami különlegeset, ritkaságot, egyedi technikai megoldást keresnek. nekik készülnek azok a limitált darabszámú termékek, ahol a kimagasló audio teljesítmény az alap, emellé társul az egyedi technikai megoldás, a különleges anyaghasználat valamint a kompromisszum mentes gyártástechnológia. A Magas minőség magas árral jár, de ezek az eszközök minden alkatrészükben az egyediséget képviselik.LOTOO MJÖLNIR - Limitált kiadású prémium asztali és hordozható digitális audio lejátszó

A Lotoo számára a Mjölnir valójában az audiofil titkos fegyver: egy csúcskategóriás asztali DAP. Egy minden az egyben eszköz a legmagasabb szinten. A Mjölnir gyártása rendkívül bonyolult, és csak a legmagasabb minőséget akarják nyújtani a kivitelezés és természetesen a hangzás tekintetében. A Mjölnir a piacon jelenleg elérhető legjobb minőségű alkatrészekből áll. A központi elem az Asahi Kasei AKM 4499EQ DAC, ami megfelelő konverziót biztosít. A Mjölnirből csak 600 darab készül.

Bővebb információ: Lotoo Mjölnir


 

LOTOO PAW GOLD TOUCH TITANIUM LE - Limitált kiadású State of the Art referencia minőségű hordozható veszteségmentes zenelejátszó 

A Lotoo bemutatta a zászlóshajó PAW Gold Touch hordozható lejátszó limitált kiadását – ahogy a név is sugallja, a Titanium modell teljesen titán testtel rendelkezik. A váz TA15 ötvözetből készült, amelyet az autóiparban és a repülőgépiparban használnak a tulajdonságok tökéletes kombinációja miatt, amelyek jobbá teszik a tiszta titánnál.

Ezt a könnyű, erős anyagot nagy viszkozitás és alacsony rugalmasság, alacsony hővezető képesség, nagy szilárdság és korrózióállóság jellemzi. Ezzel a fémmel nagyon nehéz dolgozni, ezért a műszaki folyamatok prototípus-készítési és hibakeresési szakasza több évig tartott. A lejátszó azonban nemcsak vázában tér el a standard verziótól: a limitált PAW Gold Touch Titanium a fejlesztők szerint a vizuális, a tapintási és a hangi érzetek maximális formájának kombinációja kell, hogy legyen, így az áramkörön is változtattak. A limitált verzió nagyobb teljesítményű - 720 mW, ami lehetővé teszi, hogy a lejátszó a legigényesebb fejhallgatóval is működjön.

Bővebb információ: Lotoo PAW Gold Touch Titanium


IBASSO AUDIO DX320 EDITION X - Hordozható nagyfelbontású limitált high-end audio lejátszó

2012-ben az iBasso piacra dobta a világ első Android alapú lejátszóját, és az első olyan lejátszót, amelyik megoldotta az Android SRC-t, amely nem tette lehetővé a nagy felbontású zenelejátszást. A probléma megoldásával támogatni tudták a 24bit/192kH felbontású zenei tartalmat. 

Nemrég volt az iBasso 16 éves évfordulója! Az Android DAP 10. évfordulója és az iBasso 16 éves zenei utazásának emlékére a DX320 Edition X limitált, 500 db-os sorozatát adták ki.

A DX320 Edition X különleges fémötvözetből készül (Liquid Metal). A lágy vonalakkal és az egymást metsző ívekkel, amelyek beleolvadnak a fém keménységébe és tartósságába, a DX320 Edition X nagyon futurisztikus. A megjelenési szabadalmi bejelentést 2020 áprilisában nyújtották be (szabadalmi szám: CN305996613S) erre a mintára. Az elmúlt két évben a szerződött gyártó 3-szor dolgozta át a gyártási folyamatot, amelyből mindössze 500 db folyékony fémötvözet tok készült el. A magas költségek és az alacsony termelési ráta miatt nem tudtak többet gyártani a DX320 Edition X-ből. 

Bővebb információ: iBasso Audio DX320 Edition X


 

ULTRASONE EDITION 11 LIMITED - High-End nyitott fejhallgató

Nyitott kialakítású kézműves műalkotás prémium anyaghasználattal és megdöbbentően természetes hangzással. A 40mm-es TruTex Bio-Cell kompozit membrán és a nyitott kialakítás valamint a kibővített frekvencia tartomány garantálja az audiofil hangélményt. A kézi összeszerelés és a prémium anyagok - mint a tömör diófa és az alumínium - igazi műalkotássá emelik az Edition 11-et. Mindössze 1111 darab áll rendelkezésre.

Bővebb információ: Ultrasone Edition 11


 

CAMPFIRE AUDIO TRIFECTA ASTRAL PLANE - Három dinamikus meghajtós In-ear monitor fülhallgató MMCX kábelekkel

A Trifecta 'Astral Plane' egyedülálló hármas dinamikus meghajtós kialakításával kínál tágas, nyitott és tiszta hangzásvilágot. Campfire Audio három saját ADLC (amorf gyémántszerű szén) bevonatú, merev, könnyű membránt használ. Meghajtói egyenlő szárú háromszöget alkotva tekintenek egymás felé a házban, ezáltal erőteljesen, egyhangúan és titsztán szólalnak meg. Az áttetsző skeleton-szerű ház betekintést nyújt a nagy tisztaságú réz és ezüst vezetőkhöz. Egy igazán különleges fülhallgató, egyedi csomagolásban, minőségi zenehallgatáshoz. A csomag három különböző csatlakozójú kábelt is tartalmaz, amellyel garantált a zenehallgatás szinte bármilyen forráseszköz esetében.

Bővebb információ: CAMPFIRE AUDIO TRIFECTA ASTRAL PLANE