Blog

KLH KENDALL MK2 PRÉMIUM HANGSUGÁRZÓK - Történelmet írtak és újításokkal csábítanak

MUZIX Audio
2023.09.05 07:21

KLH KENDALL Mk2 PRÉMIUM HANGSUGÁRZÓK - Történelmet írtak és újításokkal csábítanak

A vadonatúj hangszórócsalád egész Európában a Muzix Audionál lesz először elérhető és 2023 októberben már szállítható. Előrendeléseket a készlet erejéig tudunk fogadni.  

KLH KENDALL MK2 PRÉMIUM HANGSUGÁRZÓK

A KLH-t 1957-ben KLH Research and Development Corporation néven alapította Cambridge-ben (Massachusetts, Egyesült Államok) Henry Kloss, Malcolm S. Low és Josef Anton Hofmann eredetileg hangszórók gyártására.
Egykor a világ legnagyobb hangfalgyártó vállalata volt, évente több mint 30 000 hangszórót szállított a kiskereskedőknek és a forgalmazóknak hat kontinensre. A KLH Audio hangfalai közül több is a világ legkeresettebb modelljei közé került. Ezek közül a legjelentősebbek a korszakteremtő és modern formában ma is kapható Model Five, a sikeres Model Six és a Model Seventeen modellek, amelyekhez az akusztikus felfüggesztésű (acoustic suspension) légmentesen zárt hangszóródoboz kialakításának műszaki, fizikai alapjait a tervező Edgar Villchur és az alapító, Henry Kloss  együtt fejlesztették ki, az 1950-es években.
A Massachusetts állambeli Cambridge-i Kendall Square-ről – a KLH születési helyéről – elnevezett zászlóshajó hangszórók lenyűgöző szépséget és kidolgozottságot testesítenek meg.

A Kanadában készülő Kendall Mk2 hangsugárzók receptje: Egyedi fejlesztésű hangszóróegységek és elektronikai komponensek gyönyörű kabinetbe szerelve, valódi bútorminőségű, fekete tölgy vagy diófa furnérral, tíz év gyártói garanciával. A hangszórók porvédelméről mágneses rögzítésű rácsok gondoskodnak, látható, vagy kiálló rögzítőelemek nélkül. A hangfal szilárdan áll a tömör acél láb profilokba csavarozott egyedi tüskéken. Ezek rendkívül fontosak a a rezonancia minimalizálásában és az abból fakadó torzítások, pontatlanságok kiszűrésében. A kabinet saját rezgéseinek csillapítása speciális belső megerősítésekkel valósult meg. Ennek következtében jobb és precízebb basszus kapunk, valamint az interferenciális torzításokat mérséklik, melyeknek köszönhetően a hangszórók által előállított hanghullámokkal semmi sem interferál. Vadonatúj, egyedi fejlesztésű hangszórókészletet és további komponenseket kapott. Az öntött és mart megmunkálású alukosaras hangszórók a nagy teljesítményből fakadó hőelvezetésben és a rezonanciák minimalizálásában végeznek hatékony munkát. Kettős basszus, egy közép és egy magassugárzó (3 utas) konfiguráció négy hangszóróra oszlik és  a megfelelő mélytartományért nem csak a mélysugárzó konstrukciója, de a dupla méretű felülete gondoskodik.

A matematikailag ideális hangszórómembránnak nincs tömege. Ilyen persze a gyakorlatban nincs, de az alternáló tömegek mérséklése rendkívüli fontossággal bír. Newton 3. törvényének értelmében az előre- hátra mozgó hangszórómembránok tömegüknek megfelelő ellenhatásként "rázzák" a dobozt ezért ezen tömegek minimalizálására kell törekedni.

Számos high-tech anyag és megoldás játszik ebben szerepet, mint a CCAW hangtekercsek és hibrid membránanyagok. A hangszórómembránok tömegének csökkentése és a merev kabinet nagy tömege a nem kívánatos rezonanciák kialakulásának kiszűrését teszik lehetővé, mellyel a torzítás csökkenthető drasztikusan. Ezek az új hangszórók, a középmély-, mély-meghajtók és ferrofluid hűtésű titán dóm magassugárzó több részletet, jobb pontosságot és teljesítménykezelést, valamint nagyobb linearitást biztosítanak. A mélyebb basszuskiterjesztésnek köszönhetően a hangszórók hibátlanul reprodukálják a művész eredeti előadását, elképesztően természetes részletességgel és mélységgel. A rendkívüli terhelhetőségnek köszönhetően pedig a dinamikai korlátok tolódnak ki, a kategóriában ismeretlen mértékig. A hangolható első-és hátsó basszus porttal rendelkező hangfal elhelyezése - ennek a megoldásnak köszönhetően -  az átlagosnál könnyebb, hiszen a tervezők lehetővé teszik az előre-vagy hátrafelé néző basszreflex nyílás választását, a zenehallgató helyiség adottságaihoz igazítva azt.

Zsigeri basszus – olyan hallgatási érzés, amely egy élő koncerthelyszínre és egy házimozi hallgatási élménybe juttatja önt. Ez a prémium  hangsugárzó család a klasszikus sztereó lehallgatási - és házimozi-rajongóknak egyaránt megfelel, megtestesítve a KLH örökségét, miközben feszegeti a kategória hangminőségi határait.

KENDALL MK2 SZÉRIA

Kendall MK2 FS álló hangfal

A Kendall mk2 FS a KLH Audio álló 3 utas, 4 hangszórós hangfala, mely a KLH szülőhelyéről, a Massachusetts állambeli Cambridge-i Kendall Square-ről kapta a nevét. A kiváló és színezetlen hangzásról, a lenyűgöző teljesítményről az öntött / mart alumínium kosarú egyedi mélyközép- és egyedi kettős mélysugárzó meghajtók, egyedi tervezésű komplex keresztváltók, ferrofluid hűtésű titán dóm magassugárzó, és még sok minden más gondoskodik. A Kendall mk2 széria képzett kanadai szakemberek kézműves színvonalon elvégzett munkájának gyümölcse, végterméke. A rajzolatos valódi bútor furnér Észak-Amerikai fenntartható erdőkből származó fából készült, hogy ez a hosszú élettartamra tervezett mesterdarab a világ környezetvédelmét és a fenntarthatóságot is szolgálja. Az új széria hangfalai egytől egyig természetes és hű hangreprodukciót ígérnek az első Kendall által már megismert kimagasló minőséget is túlszárnyalva. A kettős hangfalcsatlakoztatás akár a "bi-amplifikációt" is lehetővé teszi.  Bi amplifikációhoz csúcsminőségű, Neutrino hangfalkábelt ajánlunk.  Ajánlott erősítőteljesítmény: 50-250W csatornánként. Például a CHoco Sound EMEI high-end integrált erősítő.

Bővebb információ: KLH Kendall 2F


 

Kendall 2B könyvespolc hangszóró

KLH Audio polchangfala. A Kendall mk2 Bookshelf a gyártó népszerű Kendall toronyhangsugárzóik "polc változata". A méretéhez képest rendkívül jó hangzást hoz, egy 2-utas basszusreflexes kialakítást kapott, 16.5 cm alumembrános mélyközép és 2.54 cm átmérőjű ferrofluid hűtésű titánium magas hangszóróval. A Kendall mk2 széria képzett kanadai kézművesek munkája, a furnér Észak-Amerikai fenntartható erdőkből számrazó fából készült. Az új széria hangfalai egytől egyig természetes és hű reprodukciót ígérnek az első Kendall által már megismert kimagasló minőségben.

Bővebb információ: KLH Kendall 2B


 

Kendall 2C centersugárzó

A Kendall Mk2 Center hangsugárzó a gyártó legkiválóbb alkatrészeit és technológiai megoldásait alkalmazza. A Kendall hangszínét és minőséget ezúttal a középső csatornának szánták, hogy a megfelelő élményt nyújtság filmek és filmzenék hallgatása során. A filmekben a legtöbb párbeszéd a középső csatornából érkezik, ezért fontos, hogy a választott csatorna megfeleljen az elvárásoknak, a főszereplő finom párbeszédének halk dorombolásától a kedvenc akcióhősének üvöltéséig. A Kendall mk2 széria képzett kanadai kézművesek munkája, a furnér Észak-Amerikai fenntartható erdőkből származó fából készült. Az új széria hangfalai egytől egyig természetes és hű reprodukciót ígérnek az első Kendall által már megismert kimagasló minőségben.

Bővebb információ: KLH Kendall 2C


Kendall 2S térhatású hangszóró

A Kendall mk2 családhoz tartozó térhatású Surround hangfal pár teljes szobát betöltő és körülölelő hangzást garantál. A többi Kendall mk2 hangfallal megegyező minőségű hangszórók és alkatrészek kiváló dinamikát és nagy felbontást biztosít. A különlegesen tervezett bipoláris hangfalak állványra és sínre is felhelyezhetők. Merüljön el el a filmek és többcsatornás zenék hallgatásában!

Bővebb információ: KLH Kendall 2S