Blog

work from home

Barillo István
2023.07.20 14:50

Otthoni munka, tanulás

2022-ben a munkahelyeken elmozdulás történt a munkavállalók nagyobb rugalmassága és autonómiája felé. A távmunka általánossá vált, sok vállalat áttért a személyes és a távmunka hibrid modelljére. Ezt a változást a COVID-19 világjárvány indította el, de fenntartotta a távmunka előnyeinek – például a termelékenység és a munkával való elégedettség – növekvő felismerése. 2022 azonban számos kihívást hozott a globális gazdaság számára, beleértve az ukrajnai háború kitörését, a globális ellátási láncok megszakadását és a növekvő inflációt. Ezek az események jelentős hatással voltak a munkaerő piacra, és számos változáshoz vezettek az emberek munka- és életvitelében. Ezek az események számos következménnyel jártak a munkavállalókra nézve, beleértve a fokozott stresszt és a kiégést, valamint a munkával való elégedettség és a termelékenység csökkenését. Ezenkívül a háború és az infláció okozta gazdasági instabilitás a beruházások hiányához és a jövőbe vetett bizalom hiányához vezetett Sok olyan trend, amely 2023-ban meghatározza a munkavégzést, ezeknek az eseményeknek a következménye vagy reakciója lesz. A rugalmas munkavégzési lehetőségek 2023-ban továbbra is népszerűek lesznek. A munkahelyi technológia és a gyakorlatilag együttműködő eszközök felgyorsult fejlődése és sikeres használata megteremtette a szükséges alapot ahhoz, hogy a távmunka itt maradhasson. Legyen szó otthoni irodáról, hibridről, bárhonnan történő munkavégzésről, munkáról, 4 napos munkahetekről vagy teljesen rugalmas munkaidőről. Sok vállalat felismerte e rugalmasabb lehetőségek előnyeit, amelyek magukban foglalják a megnövekedett munkával való elégedettséget, a munka és a magánélet egyensúlyát, a termelékenységet és a munkáltató költségmegtakarítását.

Az otthoni munkavégzés egy olyan lakásban, ahol esetleg a munkavégzéshez nincs külön helyiség, és az iskolából otthon maradó gyermekekkel egy légtérben kell dolgozni, ez az állapot semmiképpen nem nevezhető ideálisnak az elmélyült munkavégzéshez.

Otthoni munkavégzés eszközei:

A zavaró zaj és/vagy gyermekzsivaj lehetetlenné teheti a koncentrációt és a felelős otthoni munkavégzést. Hogyan lehet ezen segíteni? Nos, a zene itt is segít. A zene izoláló hatása bizonyított és nagyvállalati open office környezetben is gyakran alkalmazzák az egy légtérben ülő munkatársak szeparálására, a figyelem fenntartására, akár hangzavarban is. A legjobb megoldás a zajkizáró fül-, vagy egy könnyű fejhallgató, mely órákon át viselve sem zavar. Halk zenét hallgatva a háttérzaj szerepe teljesen megszűnik és hozzásegít a komoly koncentráció akár órákon át való fenttartásához.

Otthoni tanulás eszközei:

A lassan rossz emlékké szelídülő járvány elmúltával a diákok visszatértek az iskolákba, de sokan maradtak az otthon végezhető munka vagy tanórákon kívüli képzések otthoni lebonyolításánál. Miként lehet ezt megvalósítani? Nos, számos igény merülhet fel, amelyet az érintetteknek maguknak kell megoldani. Számítógépen keresztül történő oktatáshoz szükség van Internetre, számítógépre, koncentrációs készségre. Lehetőleg külön helyiségre is, de ez utóbbi bizony a legkevésbé könnyen megoldható. Az otthonmaradásra késztetett családokban a munkavégzés és a tanulás bizony csak nehézkesen működhet egyszerre. Ha nem tudjuk izolálni a családtagokat ezen folyamatok közben. Emiatt és az  interaktív leckék hanganyagainak környezetet zavaró hatásainak elkerüléséhez egy fej-, vagy fülhallgatóra is szükség van, amely mindenképpen tartalmaz mikrofont is . A fej-, vagy fülhallgató kizárja a háttérzajokat és halk zenével segít a koncentrációban. Jól hallhatóvá, pontosan érthetővé teszi az online oktatásban elhangzott információkat.

A megoldás:

Számos jól használható termék létezik ilyen célokra.  

Webkamerák:

  • Lehetőleg ne kerüljön sokba, hiszen senki sem számított a váratlan kiadásra.  
  • Legyen jól és univerzálisan használható bármilyen számítógépen 
  • A kiváló kép mellett jó hangminőséget és tökéletes beszédérthetőséget adjon.   

Fej- vagy fülhallgató:

  • Lehessen akár órákon át viselni, mert nem lesz kényelmetlen. 
  • Legyen vezetékes és vezetékmentes megoldás is 
  • Azoknak, akiknek magasabb igényei vannak, olyan eszközöket is tudjunk ajánlani, amely nem csak erre a célra kiválóak, de magas minőségben lehet zenét is hallgatni velük, esetleg játszani is. 
  • Sőt! Olyan fejhallgatókat is kínálunk (magasabb árkategóriák) , amelyek kimagasló minőségük mellett képesek az elektromágneses sugárzás kiszűrésére is, amely sokaknál okozhat dekoncentrációt, fáradtságot és akár fejfájást is, az órákon át tartó viselet közben.  


MEE AUDIO C11Z - 4K nagyfelbontású professzionális webkamera

Jelenj meg csúcs minőségben a MEE Audio C11Z, 4K Ultra HD felbontású, nagylátószögű, professzionális kamerával, amely kettős zajszűrős beépített mikrofonjával garantálja, hogy nem csak tisztán hallható marad a hangod, de a nem kívánatos háttér zajok is eltűnnek a beszélgetésből. A 90°-os látószögű, fix fókuszú kamera 3840x2160p felbontás mellett 30 képkocka/másodperces felvételt készít, a fényviszonyokhoz mérten korrigálja a képet, beépített visszajelző fénnyel van ellátva és könnyen felszerelhető szinte bármely kijelzőre.

Bővebb információ: MEE Audio C11ZMEE AUDIO CL8A - Full HD autofókuszos webkamera beépített LED kör lámpával

A MEE Audio CL8A beépített, 3 állású LED kör lámpájának köszönhetően egyenletesen derített, professzionális megjelenéssel tarthatsz konferenciát és chat-elhetsz vagy stream-elhetsz. A 67°-os látószögű kamera 1080p felbontás mellett 30 képkocka/másodperces felvételt készít, a felvétel közbeni elmozdulásra autofókuszál, a fényviszonyokhoz mérten korrigálja a képet, beépített visszajelző fénnyel van ellátva és könnyen felszerelhető szinte bármely kijelzőre.

Bővebb információ: MEE Audio CL8AMEE AUDIO C6A - Full HD autofókuszos webkamera

A MEE Audio C6A-val új szintre emelheted a videokonferenciákat. Egy dedikált webkamera, amely kiváló mikrofonnal és minőségi képérzékelővel van ellátva. A 65°-os látószögű kamera 1080p felbontás mellett 30 képkocka/másodperces felvételt készít, a felvétel közbeni elmozdulásra autofókuszál, a fényviszonyokhoz mérten korrigálja a képet, beépített visszajelző fénnyel van ellátva és könnyen felszerelhető szinte bármely kijelzőre.

Bővebb információ: MEE Audio C6AMEE AUDIO CLEARSPEAK H6D - Bluetooth headset boom mikrofonnal és dokkolóval

A MEE Audio H6D Bluetooth 5.0 headset rendszer szabad mozgást tesz lehetővé miközben kristálytisztán hallható maradsz a Zoom, Microsoft Teams, Google Meet, vagy bármely egyéb video konferenciás alkalmazás hívásai közben. Egy teljes feltöltéssel akár 17 órás üzemidő mellett 200 órányi készenléti időt is elérhetünk.

Bővebb információ: MEE Audio H6DMEE AUDIO CLEARSPEAK BOOM CABLE - Univerzális headset kábel boom mikrofonnal

A MEE Audio ClearSpeak Boom kábellel átalakíthatod kedvenc vezetékes, vagy vezetéknélküli fejhallgatód egy profi headset-té. Így a megszokott hangminőség mellett alkalmassá válik konferenciákhoz, podcast-ekhez, telefonhívásokhoz és persze online játékra! A beépített rugalmas boom mikrofon semlegesíti a visszhangot és kizárja a zavaró külső zajokat, hogy a Te hangod továbbra is kristálytisztán hallható maradjon minden körülmény között. A csomag tartalmaz egy 3,5mm-ről 2,5mm-re átalakító adaptert.

Bővebb információ: ClearSpeak Boom


MEE AUDIO KIDJAMZ KJ35M - Hallást védő gyermek fejhallgató limitált hangnyomással és cserélhető ClearSpeak Boom mikrofonos kábellel

Gyermek fejhallgató 4-12 éveseknek, a hallást védő, kapcsolható hangnyomást csökkentő funkcióval. Tiszta és torzításmentes hangja tökéletes szövegértést, zene élvezetet biztosít, miközben komfortos viselet egy kisgyermek részére is. A KJ35M egy cserélhető ClearSpeak Boom mikrofonos kábellel jár.

Bővebb információ: KIDJAMZ KJ35M