Blog

Gustard brand

Barillo István
2023.02.07 09:58

A Gustard egyike azoknak a neveknek, akik az évek során erős vonzerővel bírnak az audiofil szektorban. A Gustard (ejtsd: „Goos-tard”) valójában a Shenzhen Geshide Electronics Co., Ltd. bejegyzett védjegye, amely egy széleskörű elektromos készülékeket gyártó cég, amelynek székhelye Shenzhenben található. Már jópár éve jelen vannak a Hi-Fi világában, számos remek asztali audio készülékük vált népszerűvé a Streaming centrikus zenehallgatók között. Ez elsősorban a fejhallgató-erősítőket, a DAC-okat, valamint az órajel generátorokat és újabban integrált Interface eszközöket foglalja magában. Kiemelt együttműködő partnere az amerikai ESS vállalatnak és a "SABRE DAC chip" alapú megoldásaik messze kiemelkednek a hasonló fejlesztések közül. 


GUSTARD DIGITAL - ANALOG CONVERTER


GUSTARD R26 - High-End R-2R DAC I2S Bluetooth 5 LAN AirPlay Roon Ready DLNA 32bit 768kHz DSD512

A Gustard R26 egy kivételes, modern D/A (digitális-analóg) konverter és streamer R-2R architektúrával, kiváló minőségű diszkrét alkatrészekkel, kivételes hangminőséggel, teljes értékű csatlakoztathatósággal, Bluetooth és hálózati csatlakozási lehetőséggel, AirPlay és Roon Ready képességekkel, MQA támogatással.

Bővebb infó a termékről: Link


GUSTARD A26 - High-End asztali MQA DAC és Streamer I2S LAN Roon Ready DLNA 32bit 768kHz DSD512

Az A26 egy erős és sokoldalú csúcskategóriás asztali DAC (digitális-analóg konverter). Kiváló minőségű architektúrával, kettős AK4499EX DAC chippel, egy AK4191 modulátorral és egy USB XMOS XU216 interfésszel a hű és gazdag hangvisszaadásért. Az USB, I2S és LAN bemeneteken keresztül támogatja a nagy felbontású hangfolyamokat is, akár PCM 32bit 768 kHz, DSD512, valamint az MQA dekódolását. Az RJ45 Ethernet bemenetének köszönhetően és az UPnP, Roon Bridge és HQPlayer NAA protokollok támogatásával hálózati lejátszóként, azaz streamer-ként is használható. Ez lehetővé teszi, hogy hozzáférjen a hálózatán, például egy számítógépen vagy NAS-on tárolt fájljaihoz.

Bővebb infó a termékről: Link


GUSTARD X26PRO - High-End asztali MQA képes DAC Bluetooth 5 kapcsolattal 2xESS9038PRO 32bit 768KHz DSD512

Az X26 Pro D/A (digitális-analóg) konverterben két darab ESS ES9038Pro DAC chip, valamint K2 Ultra-alacsony zajszintű órajel generátor dolgozik. Analóg aluláteresztő szűrő áramkör, teljesen diszkrét A-osztályú áramkörök, kifejezetten az ES9038Pro DAC chiphez igazítva. Az USB interfész az XMOS XU216 chipet használja, ami támogatja a PCM 768KHz és DSD512 felbontásokat is, illetve MQA teljes dekódolást is képes elvégezni. A CSR8675 bluetooth chip támogatja az LDAC, AAC, SBC, aptX funkciókat. A Gustard C18 külső órajel generátorral párosítva további jelentős hangminőség javulás érhető el.

Bővebb infó a termékről: Link

AV-Online magazin teszt: Link


GUSTARD X18 - Prémium asztali MQA DAC Bluetooth 5 kapcsolattal 32bit 768kHz DSD512

A Gustard X18 D/A (digitális-analóg) konverter központi egysége az ESS ES9038PRO DAC chip, ami közvetlen hardveres szinten kezeli az SPDIF és I2S bemenetekre érkező digitális jelet. Dedikált XMOS XU216 chipet használva 32bit/768kHz PCM és DSD512 felbontásokat is támogat. Támogatja a Bluetooth 5.0 kapcsoaltot, támogatja az AAC, SBC, LDAC, aptX, aptX LL, aptX HD audio kodeket. A CPLD programozható logikai chip végzi az egységek logikai vezérlését és kezeli az órajeleket, DoP demodulációval, PCM / DSD de-pop üzemmóddal és hasonló exkluzív technológiákkal.

Bővebb infó a termékről: Link


GUSTARD X16 - Asztali MQA DAC Bluetooth 5 kapcsolattal 32bit 768kHz DSD512

A Gustard X16 D/A (digitális-analóg) konverter az ESS legújabb, ES9068AS chipjét alkalmazza, amely hardveres szinten képes közvetlenül feldolgozni az SPDIF és az I2S bemenetre érkező digitális jelet. Az XMOS XU216 chipet használva 32bit/768kHz PCM és DSD512 felbontásokat is támogat, továbbá Bluetooth 5.0 csatlakozásra képes és támogatja az LDAC, AAC, SBC, APTX audio kodeket is. A CPLD programozható logikai chip végzi a digitális áramkörök vezérlését és pontos órajellel történő ellátását.

Bővebb infó a termékről: Link


GUSTARD DIGITAL - DIGITAL CONVERTER


GUSTARD U18 - DDC USB digitális audio interfész XU216 I2S 32bit 768kHz DSD512

A Gustard U18 USB digitális interfész kiváló minőséget, nagy teljesítményt és pontos hangvisszaadást kínál. Bemeneti fokozatában egy második generációs XMOS XU216 USB interfész dolgozik 16 maggal, 200 Mbps-os leválasztóval az interferenciák kiküszöbölése érdekében. A jelfeldolgozást, a szükséges korrekciókat és a pontos vezérlést egy Altera MAX II CPLD végzi. A rendkívül pontos órajel generálásához egy Gustard K2 zajszintetizátort és két Accusilicon AS338 oszcillátort használ, mindössze 38fs értékű jitterrel. Az órák tiszta tápellátásáról egy LT3045 lineáris szabályozó gondoskodik, melynek zajszintje mindössze 0,8µVrms. A tápegységbe nagy teljesítményű toroid transzformátort építettek, amelyet audio felhasználásra optimalizáltak. A kimenetek Toslink optikai, koaxiális, AES/EBU és I2S HDMI csatlakozásúak, utóbbin támogatja a nagy felbontású hangfolyamokat egészen a PCM 768 kHz-ig és DSD512 felbontásig. Az I2S kivezetés konfigurálható az eltérő megoldásokat alkalmazó eszközökhöz.

Bővebb infó a termékről: Link


GUSTARD HEADPHONE AMPLIFIER


GUSTARD H16 - Nagyteljesítményű asztali fejhallgató erősítő és előerősítő

A H16 típussal a Gustard egy nagyteljesítményű fejhallgató-erősítőt és előerősítőt kínál. Független szimmetrikus és aszimmetrikus áramköreinek, valamint nagy kimeneti teljesítményének köszönhetően szinte minden fejhallgatóval használható. Elő- és végerősítő egységei LME49722 és LNE49724 chipek köré épül. Szimmetrikus fejhallgató kimenetein igen nagy, 3700 mW teljesítmény leadására képes 64 Ω terhelés mellett, emellé részletgazdag és dinamikus hangzást kínál. A bemeneti áramkörökben AOP OPA1642 és OPA1678 műveleti erősítős puffer fokozat dolgozik. Az eszköz középpontjában egy Altera CPLD és STC MCU látja el feladatát, az audiojelek gyors feldolgozását, miközben igen alacsony jitter értéket biztosítanak. A berendezés lineáris tápegysége egyedi készítésű toroid transzformátor köré épül a tiszta tápellátás érdekében. A precíz hangerő szabályzás relés vezérlésű, ami a tökéletesen azonos jelszintet eredményez mindkét csatornán.

Bővebb infó a termékről: Link


GUSTARD HIGH PRECISION CLOCK


GUSTARD C18 - High-End precíziós audio órajel generátor (10 MHz)

10MHz-es frekvenciájú, fűtött OCXO modulos, nagy pontosságú, alacsony jitter- és zajszintű órajel generátor magas minőségű audio készülékekhez, 4 BNC kimenettel.

Bővebb infó a termékről: Link


GUSTARD C16 - 10M Audio órajel generátor

10M nagy pontosságú, alacsony zajszintű órajel-generátor. Valódi alacsony jitter kialakítás alacsony végfázisú zajjal. Hat BNC interfész kimenettel.

Bővebb infó a termékről: Link


GUSTARD PREAMP


GUSTARD P26 - Prémium minőségű A-osztályú szimmetrikus asztali előerősítő

Műveleti erősítőkből és diszkrét alkatrészekből álló hibrid architektúra, dupla LM49860, cserélhető op-amp, állítható bemeneti érzékenység és kimeneti jelszint, 50 Wattos toroid transzformátor, nagyméretű OLED kijelző, teljes funkcionalitású távirányító.

Bővebb infó a termékről: Link