Blog

GAMING HEADPHONES

Barillo István
2024.03.07 14:30

MILYEN EGY JÓ GAMING HEADSET?

Mindent az egyben játékhoz keres audio megoldást? Íme, néhány tipp, hogy mire kell figyelni.

Legyen szó feketeöves PC-játékosról vagy hobbi konzol játékos, azok, akikkel együtt él, valószínűleg bosszankodni fognak a videojátékai különféle sípolásai, bloop-jai és puskalövései miatt. Lehet, hogy már van egy nagyszerű fejhallgatója és egy mikrofonja, amely kielégíti a többjátékos igényeit, de néha jó, ha mindez egy helyen van. Itt jön a képbe a gamer headset.

Ezek a fej- vagy fülhallgatók egyszerű, minden az egyben megoldást kínálnak a játék hangszükségleteire, általában mikrofonnal, megfelelő hangzást és hosszú vezetékeket vagy vezeték mentességet kínálnak, amelyek szinte bármilyen játékbeállításhoz illeszkednek. Mint minden más technológiánál, jó néhány játékhoz használható fejhallgató található a piacon.

Íme, mire kell figyelnie, ha játékhoz való fejhallgatót vásárol.

Kényelmi szempontok:

Az egyik legfontosabb szempont, hogy a fülhallgató hogyan illeszkedik a fejedre, különösen a játékhoz készült fejhallgatók esetében. Ha hosszú ideig fogsz játszani, a rossz illeszkedés fizikailag fájdalmas lehet – ami azt jelenti, hogy nem tudsz igazán a feladatra összpontosítani. Elsőre jónak tűnhet, de idővel zavaró lehet a beszorult hő, izzadság és súrlódás. Körülbelül egy óra elteltével még a kisebb kellemetlenségek is borzasztóak lehetnek. Egy kis súlytöbblet rossz helyen nyakfájást okozhat. A fejpántban lévő enyhe nyomás fülfájást vagy teljes fejfájást okozhat.

Zajszigetelés:

A fejhallgató zajszigetelési minősége nagyban befolyásolja a hangminőségét. A rossz szigetelés valóban megváltoztathatja a hallottakat, és ez különösen fontos olyan fejhallgatók és játékok esetében, amelyek nagyon enyhe irányított hangjelzéseket használnak.

A fejhallgató párna mérete és anyaga nagyban befolyásolhatja a tömítés minőségét. Ha a fejhallgató párna habja nem hoz létre azonnal hatékony tömítést, akkor előfordulhat, hogy csak időre van szüksége, hogy a fej formájára formálódjon . Ha maga a párna nem elég nagy ahhoz, hogy elférjen a fülében, érdemes nagyobb fejhallgatót vagy nagyobb kerületű cserebetétet választani.

Ha szemüveget visel, érdemes megfontolni a velúr párnák beszerzését a fejhallgatójához, vagy legalább olyan játékokhoz való fejhallgatót, amely szemüvegcsatornákkal rendelkezik a fülpárnákban. Nélkülük szinte biztosan lemarad sok basszusról. 

A mikrofon szerepe:

A gamer fejhallgató mikrofonjai gyakran küszködnek a frekvenciaspektrum basszus tartományában, ami miatt a különösen mély hangú emberek olyan hangzást kelthetnek, mintha egy bádogdobozból beszélnének. Ezek a mikrofonok gyakran nem kapnak elég energiát az adott csatlakozáson keresztül, legyen az 3,5 mm-es vagy USB, ami azt jelenti, hogy kissé halkan szólnak.

Tud valamit tenni a mikrofon minőségének javításáért?

Igen! A játékplatformtól függően néhány dolog enyhíti a headset mikrofon hardverének problémáit. Ha olyan konzolon játszik, mint a PlayStation 5 vagy az Xbox Series X/S , akkor a vezérlőkhöz egy 3,5 mm-es gamer headsetet kell csatlakoztatni a sport hangkártyákhoz, amelyek sokat segíthetnek a kimenő hívások minőségének javításában.

Ha más célra is, például zenehallgatásra vagy utcai használatra keres minden az egyben megoldást, érdemes megfontolni a külső mikrofon csatlakoztatás lehetőségét is. Ha otthoni játékos, ez kevésbé számít, de a mikrofon megfelelő manőverezhetőségének biztosítása továbbra is fontos – még a mikrofon pár centis módosítása is óriási különbséget jelenthet a hívás minőségében.

Íme néhány kimagasló minőségű vezetékmentes és vezetékes gaming megoldás a kínálatunkból:

ULTRASONE METEOR ONE - Bluetooth 5 Gaming Over-ear fejhallgató S-Logic Low Latency technológiával és IP54-es védelemmel

Ultrasone első, kimondottan játékra kialakított, de zenehallgatáshoz ugyanúgy ajánlott fület körül ölelő (over-ear) fejhallgatója 15 óra üzemidővel. A 40mm-es meghajtóval ellátott, könnyű fejhallgató változtatható LED fényei ne tévesszenek meg, ugyanis nem csak játékokhoz, hanem igényesebb zenehallgatáshoz is tökéletesen megfelelő. A csomagolásban megtalálható, kiváló hangzást közvetítő vezeték nélküli és vezetékes boom ENC mikrofonok mellett a fejhallgató beépített mikrofonnal is el van látva az út közbeni kényelmes beszélgetésekhez. Használd a Tactical Mode beállítást a Low Latency kapcsolathoz, hogy megszűnjön a vezetékmentes felhasználáskor előforduló késedelem!

Termék link: ULTRASONE METEOR ONE


1MORE E1020BT SPEARHEAD VR - Bluetooth Gaming hallójárati fülhallgató

Spearhead VR Bluetooth vezeték nélküli Gaming fülhallgató kettős, Graphene és Titanium meghajtóval és 6 óra üzemidővel. ENC mikrofon technológia és személyre szabható LED világitás. Gyorstöltés és ultrakönnyű kialakítás. A koaxiális kialakítás lehetővé teszi két membrán egy tengelyen történő elhelyezését, azaz a kettő egymással szemben van, eltolódott mágneses interferenciával, amely garantálja a nagy érzékenységet. A titán membrán és a grafén kompozit membrán kombinálva biztosítja a pontos hangfrekvenciát. Saját fejlesztésű ENC mikrofon technológia kiszűri a háttérzajt, így a kommunikáció kristálytiszta marad, függetlenül attól, hogy melyik környezetben tartózkodik.

Termék link: 1MORE E1020BT SPEARHEAD VR


MEE AUDIO AF68 + MEE AUDIO CLEARSPEAK BOOM CABLE PACKAGE

A MEE audió 4. generációs MATRIX CINEMA AF68 Bluetooth fejhallgatója a továbbfejlesztett személyre szabható beállításnak köszönhetően tovább javítja a hangzásélményt a TVműsorok, filmek és más médiumok terén.Egy gomb megnyomásával kiemelheti két lépcsőben a beszédhangokat a hangosabb és pontosabb érthetőség kedvéért. Beállíthatja a hangzást filmnézéshez vagy zenehallgatáshoz is igény szerint. A MEE Audio ClearSpeak Boom kábellel átalakíthatod kedvenc vezetékes, vagy vezetéknélküli fejhallgatód egy profi headset-té. Így a megszokott hangminőség mellett alkalmassá válik konferenciákhoz, podcast-ekhez, telefonhívásokhoz és persze online játékra! A beépített rugalmas boom mikrofon semlegesíti a visszhangot és kizárja a zavaró külső zajokat, hogy a Te hangod továbbra is kristálytisztán hallható maradjon minden körülmény között. A csomag tartalmaz egy 3,5mm-ről 2,5mm-re átalakító adaptert.

Termék link: MEE AUDIO AF68


FINAL AUDIO VR2000 - Egy dinamikus meghajtós In-ear fülhallgató mikrofonnal VR-hoz

A final VR2000 virtuális valósághoz fejlesztett fülhallgatói azonnali válaszidőt kínálnak speciálisan játékokhoz, filmekhez, ASMR-hoz és bármilyen 3D zenei tartalomhoz készültek. Az újonnan tervezett f-Core DU meghajtóegységnek köszönhetően pontos és természetes a hangreprodukció bármilyen 360 fokos élményhez. A ház kialakítása a fülmonitorokéhoz hasonlóan kényelmes, az elengedhetetlen háromgombos mikrofonos vezérlő pedig a kábelen helyezkedik el. Kompatibilis Oculus Rift, Sony PlayStation 5, Microsoft Xbox Series X és további készülékekkel. A final VR szériájának tagjai különféle játék élményeket preferáló felhasználókat céloznak meg. A VR2000 "Instant Response" rendkívül gyors válaszidőt ígér, míg a VR3000 "Immersive Space" esetében a térhangzásra fektettek nagyobb hangsúlyt.

Termék link: FINAL AUDIO VR2000


FINAL AUDIO VR1000 - Egy dinamikus meghajtós In-ear fülhallgatók Oculus Quest 1-hez

A final VR1000 fülhallgatókat speciálisan az Oculus Quest 1-hez tervezték. Kiváló térbeli hangzásélmény egy 6.3mm-es átmérőjű dinamikus meghajtóból, amely egy precízen megmunkált és könnyű polimer házba lett építve. A bal és jobb fülhallgatók külön 3.5mm-es aranyozott csatlakozóval párosíthatók a VR eszközhöz.

Termék link: FINAL AUDIO VR1000


UIISII K8 - Két mikrofonnal ellátott hibrid fülhallgató Hi-Res Audio minősítéssel

A UIISII K8 egy rezgőnyelves (BA) és egy 10mm-es dinamikus meghajtőval szerelt hibrid fülhallgató. A kettő darab MEMS mikrofonnal élő hangfelvételeket készíthet kiváló minőségben.

Termék link: UIISII K8