Blog

Future-Fi

Barillo István
2022.10.13 13:09

Sokaknak lehet ismerős a manapság egyre többet emlegetett Future-Fi kifejezés. Mit is jelent? Elsősorban előremutató technológiával rendelkező Hi-Fi komponenseket, fej-vagy fülhallgatókat, alkalmazásokat, amik megkönnyítik a zenehallgatást úgy, hogy közben az elérhető legjobb minőséget nyújtják. Olyan hangsugárzók, amik képesek önállóan megszólalni a beépített erősítőknek köszönhetően, szolgáltatásai között szerepel az internetes tartalmak külső eszköz nélküli elérése is. 
A komponensek számtalan csatlkozási lehetőséget kínálnak vezetékes és vezeték nélküli módon, így szélesítve a kényelmes használatot. A szolgáltatások akár szoftveres frissítéssel is módosíthatóak, valamint mindig a legjobb formájukat nyújtják a telepíthető frissítéseknek köszönhetően.

Íme néhány igazán sokoldalú és előremutató eszköz a kínálatunkból: 

VIFA STOCKHOLM 2.0 - Premium vezetékmentes multi-room hangszóró szőtt "KVADRAT" textilborítással 

A technológia és minőség csúcsa. A VIFA csúcsmodellje új szintre emeli a vezetékmentes hangszóróktól elvárható hangzást és minőséget. Bluetooth, WiFi, optikai bemenet, analóg és digitális port is rendelkezésre áll, hogy bármilyen eszközről az elérhető legmagasabb minőségben hallgathasson zenét, vagy film hangját. Multiroom rendszer távirányítóval, Toslink optikai kábellel és fali konzollal.

Mitől Future-Fi?

- A Vifa ® HOME rendszer otthona minden szegletét lefedi a tökéletes hangélménnyel. Lehetővé teszi a zene kiterjesztését otthonának különböző részein lévő különböző hangszórókon. A többforrásos megközelítés pedig lehetőséget ad arra, hogy személyes beállításokat tervezzen a forrásaival: telefon, táblagép, számítógép, TV, CD stb.

- VIFA®PLAY - Nyomja meg egyszer, hogy közvetlenül hozzáférjen kedvenc zenéihez.

- VIFA®LINK - Csatlakoztassa Vifa ® HOME hangszóróit egyetlen kattintással.

- A Vifa hangszóró hozzáférést biztosít számos zenei streaming szolgáltatáshoz. Fedezze fel a lejátszási listákat, és alkossa meg saját, személyes listáját. 

A Stockholm 2.0 vezeték nélküli technológia az ön kényelméért és az otthonába való beilleszthetőség szabadságáért. Gyakorlatilag bármilyen mobiltelefonnal, táblagéppel, PC/MAC-vel és TV-vel kompatibilis olyan technológiákon keresztül, mint a Bluetooth aptX, az Apple AirPlay és a dlna zene streaming. A Stockholm 2.0 emellett támogatja a Wi-Fi Direct funkciót is, lehetővé téve az Apple AirPlay használatát a hálózati hatótávolságon kívül.

Opciók:

A Vifa Stockholm 2.0 egy igazi minden-egyben rendszer. Számos vezetékes és vezeték mentes csatlakozái lehetőségnek köszönhetően sokoldalúan használható és képes ellátni az otthoni zenei rendszer szerepét.

A vezeték nélküli Wi-Fi és Bluetooth kapcsolat nagy szabadságot és kényelmet biztosít a rendszer teljeskörű vezérléséhez az ingyenesen telepíthető applikációnak köszönhetően. Így képes elérni az internetes zenei tartalmakat, valamint vezeték nélkül képes fogadni a számítógépről, mobiltelefonról/tabletről érkező jeleket. 

A beépített DAC-nak köszönhetően képes USB kapcsolaton keresztül feldolgozni a számítógépről érkező jeleket.

Vezetékes optikai csatlakozónak köszönhetően könnyen illeszthető a hangsugárzóhoz a meglévő média lejátszónk vagy televíziónk.

Az analóg AUX csatlakozónak köszönhetően csatlakoztathatunk hangsugárzónkhoz analóg lemezjátszót (csak RIIA korrektorral ellátottat), kazettás magnót vagy játékkonzolt.

Az iOS rendszerű számítógépek, tabletek telefonok képesek vezeték nélkül kommunikálni a beépített AirPlay technológiának köszönhetően.

Az ingyenesen letölthető Vifa APP teljeskörű vezérlést és internetes elérést biztosít a zenei streaming csatornákhoz, internet rádiókhoz.

A multiroom kompatibilitásnak köszönhetően a Vifa APP segítségével több VIFA hangsugárzó vezérelhető, összefűzhető.

A beépített 6db digitális erősítőnek köszönhetően a Stockholm 2.0 képes akár 70m²-es helyiséget is megtölteni zenével.

Vifa Stockholm 2.0 termékoldal: Link

Vifa Stockholm 2.0 AV-Online teszt: Link

TOPPING DX5 - Teljesen szimmetrikus asztali DAC és NFCA fejhallgató erősítő

A Topping DX5 csúcsminőségű asztali DAC (digitális-analóg konverter) és fejhallgató erősítő 2x ES9068AS DAC és XU216 chipeknek köszönhetően 32bit/768kHz felbontással és DSD512 natív kezeléssel, beépített NFCA fejhallgató erősítéssel. Bluetooth 5 LDAC és aptX HD vezetékmentes kapcsolattal. Hi-Res Audio és Hi-Res Audio Wireless minősítéssel. Elérhető fekete és matt szürke metál színekben.

Mitől Future-Fi?

- A két ESS ES9068AS DAC chipre bízott digitális/analóg jelfeldolgozó fokozat hihetetlen tisztaságú és pontosságú hangvisszaadást tesz lehetővé mindössze 0,00009 THD+N mellett, 128 dB dinamikatartománnyal és 2 µVrms alatti zajszinttel.

- A DX5 USB bemenete XMOS XU216 interfészt használ. Ez az interfész széleskörű kompatibilitást kínál az eszközök túlnyomó többségével, de lehetővé teszi a magas mintavételezési frekvenciák, akár PCM 32 bites 768 kHz-ig, a natív DSD512, valamint az MQA dekódolás támogatását.

- A Topping DX5 támogatja az MQA (Master Quality Authenticated) fájlok dekódolását és renderelését. Ez a technológia lehetővé teszi a kiváló minőségű hangfolyamok élvezetét, a lehető legközelebb az eredeti stúdiófelvételhez.

- A DX5 a Hi-Res Audio Wireless tanúsítvány előnyeit élvezi a QCC5125 Bluetooth vevő chip integrálásának köszönhetően, amely támogatja a nagy felbontású átvitelre képes kodekeket. Így kompatibilis az aptX, aptX HD, aptX LL és LDAC protokollokkal, valamint az SBC és AAC szabványokkal. Sőt, a Bluetooth chip által vett jelet a DAC ES9068AS chip dekódolja, sokkal jobb minőségben, mint a Bluetooth vevőbe integrált DAC.

A DX5 NFCA fejhallgató-erősítő áramköre kifejezetten ehhez a modellhez van optimalizálva, így nagyon alacsony zajt és torzítást biztosít. Nagy érzékenységű fülhallgatókat és nagy impedanciájú fejhallgatókat is képes támogatni, 2x1800mW 32Ω-on vagy 2x250mW 300Ω-on. A DX5 erősítésszabályozást (0 dB vagy 12 dB) is kínál a még sokoldalúbb használat érdekében.

Opciók:

A bőséges csatlakozási lehetőséggel rendelkező DX5 elsősorban azoknak ajánlott, akik a meglévő rendszerük mellett sokat hallgatnak fejhallgatón zenét, elsősorban számítógépes környezetben online streming zeneszolgáltatók kínálatából válogatnak. Emellett igénylik a vezetékmentes zenehallgatás kényelmét is.

Optikai és koaxiális digitális bemeneteknek köszönhetően képes fogadni a CD-lejátszó, DVD/Blu-Ray lejátszók digitális jelét, így integrálva azokat meglévő rendszerébe.

Számítógép a beépített USB csatlakozón keresztül illeszthető meglévő rendszerünkbe, így lehetőséget nyújtva a zenei streaming csatornák eléréséhez, valamint a merevlemezünkön/NAS meghajtónkon tárol nagyfelbontású zenei anyagunk hallgatására.

Az optikai digitális bemenet segítségével csatlakoztathatjuk android rendszerű televíziónkat és elérhetjük a feltelepített zenei streaming csatornákat. (Tidal, Deezer, Spotify, Amazon HD, Apple Music)

A kapcsolható előerősítő módnak köszönhetően képes vezérelni aktív hangsugárzó rendszereket akár a mellékelt távirányító segítségével is.

Az USB OTG funkciónak köszönhetően egyszerűen csatlakoztathatjuk mobiltelefonunkat/tabletünket a DX5-höz, így elérve az internetes tartalmakat.

Topping DX5 termékoldal: Link

SMSL M300 MK2 - Asztali DAC Bluetooth kapcsolattal

Az M300 MK2 egy nagyteljesítményű asztali DAC (digitális-analóg konverter) USB, Optikai, Koaxiális digitális bemenettel. 3,5mm-es analóg bemenettel, Bluetooth aptX vezetékmentes kapcsolattal és XLR szimmetrikus analóg kimenettel. AKM AK4497EQ DAC Chip, 32Bit/768kHz felbontással és DSD512 támogatással.

Mitől Future-Fi?

- Az AKM zászlóshajó AK4497 DAC-ja ultra-magas jel-zaj aránnyal, ultra-alacsony torzítással és DSD támogatással.

- A 2. generációs XMOS megoldás, a PCM-et akár 32 bit/768 kHz-ig, a DSD-t pedig a DSD512-ig támogatja.

- Két ultraalacsony fáziszaj-kristály oszcillátor a 44,1/48 kHz-es többszörös frekvenciákhoz.

- A beépített nagy hatékonyságú tápmodul és sok alacsony zajszintű LDO tiszta energiát biztosít az analóg áramkörök számára.

- Valódi szimmetrikus kimenet és kiváló minőségű XLR csatlakozó.

- Bluetooth 5.0 korszerű vezeték nélküli kapcsolat.

Opciók:

A számos csatlakozási lehetőséggel rendelkező M300 Mk II DAC elsősorban azoknak ajánlott, akik a meglévő rendszerüket szeretnék kibővíteni nagyfelbontású DSD jelfeldolgozással és igény szerint Bluetooth vezeték mentes zenehallgatási lehetőséggel. 

Optikai és koaxiális digitális bemeneteknek köszönhetően képes fogadni a CD-lejátszó, DVD/Blu-Ray lejátszók digitális jelét, így integrálva azokat az analóg rendszerbe.

Számítógép a beépített USB csatlakozón keresztül illeszthető meglévő rendszerünkbe, így lehetőséget nyújtva a zenei streaming csatornál eléréséhez, valamint a merevlemezünkön/NAS meghajtónkon tárol nagyfelbontású zenei anyagunk hallgatására.

Az optikai digitális bemenet segítségével csatlakoztathatjuk android rendszerű televíziónkat és elérhetjük a feltelepített zenei streaming csatornákat. (Tidal, Deezer, Spotify, Amazon HD, Apple Music)

A kapcsolható előerősítő módnak köszönhetően képes vezérelni aktív hangsugárzó rendszereket a mellékelt távirányító segítségével.

S.M.S.L M300 Mk II termékoldal: Link

S.M.S.L M300 Mk II AV-Online teszt: Link

AUDIOENGINE A5+ BT - Prémium vezetéknélküli aktív hangszóró pár Bluetooth 5 és aptX HD technológiával

A prémium minőségű A5+ BT egy aktív hangszóró rendszer határozott hangja szinte bármilyen teret megtölt. Az aptX HD képességű hangszóró használható vezetéknélkül okoskészülékekkel, számítógéppel, vagy akár vezetékesen a régi CD, kazetta, vagy lemezjátszókkal.

Mitől Future-Fi?

- A tökéletes vezeték nélküli zenei rendszer, amely zökkenőmentesen működik az összes alkalmazással, zenével és eszközzel. Nem számít, hogyan hallgatod, az A5+ Wireless mindent megtesz. Tidal, Spotify, Pandora… az összes kedvenc streamelő alkalmazásod azonnal lejátszik.

- Kis hangszórók nagy hangzással, hogy betöltsenek minden helyiséget.
Egyedi aramidszálas mély- és selyem magassugárzók
Bővített hatótávolságú vezeték nélküli aptX-HD Bluetooth
Beépített teljesítményerősítők, kézzel épített fa szekrényekbe csomagolva
Nincs hálózati beállítás, nincs jelszó, nincs probléma.

Az A5+ vezeték nélküli hangszórók olyan könyvespolc hangszórók, amelyek hatalmas hangzást biztosítanak, és minden helyiséget betöltenek. Nincs hálózati beállítás, nincs jelszó a belépéshez vagy gombok megnyomása. Beállításuk olyan egyszerű, hogy pillanatok alatt ringatózni fog.

Tiszta, és erőteljes hangzás, amely minden helyiséget betölt. Az A5+ vezeték nélküli hangszórók egyedi Audioengine komponensekkel készülnek: aramidszálas mélysugárzók, selyem magassugárzók, nagy hűségű aptX-HD Bluetooth és beépített teljesítményerősítők, amelyek precízen hangolt, kézzel készített szekrényekbe vannak csomagolva. Bármilyen méretű helyre tökéletes.

- Az Audioengine vezeték nélküli hangszórói különlegesek. Hagyományos analóg erősítőik hihetetlenül szólnak a más tömeggyártású márkák olcsóbb digitális erősítőihez képest.

Opciók:

Az Audioengine A5+ Bt a klasszikus mikro Hi-Fi újraértelmezett változata. Nincs szükség egyébre, mint egy mobiltelefonra vagy tabletre és már szólhat is a zene. A sokoldalúan használható hangsugárzó egyik nagy előnye, hogy a zenehallgatáshoz nincs szükség külön erősítőre, kábelezésre, csupán egy forrásra. Ez lehet mobiltelefon, tablet, számítógép, de az analóg eszközök is könnyen csatlakoztathatóak, min a lemezjátszó vagy kazettás deck. 

Aki szeretné kihasználni a Hi-res Audio minőség adta előnyöket, az bővítheti az A5+ rendszert az Audioengine B-Fi streamerrel, így magas minőségben hallgathatják kedvenc felvételeit.

Audioengine A5+BT termékoldal: Link

Audioengine A5+BT AV-Online teszt: Link

MEE AUDIO CONNECT HUB - Fejlett kettős Bluetooth Audio jeltovábbító és vevő TV és HiFi készülékekhez

Bluetooth adó-vevő TV-hez és Bluetooth kapcsolattal nem rendelkező HiFi berendezésekhez jel késedelemmentes kapcsolattal. Tökéletes megoldás TV-k, hifitornyok Bluetooth fül-, és fejhallgatóval, vagy Bluetooth hangszórókon át történő hallgatásához. A MEE audio Connect Hub zökkenőmentesen integrálódik az új és a meglévő házimozi-beállításokba, hogy kiváló minőségű vezeték nélküli audio streaminget biztosítson fejhallgatókhoz, hangszórókhoz, telefonokhoz, táblagépekhez és más Bluetooth-eszközökhöz.

Mitől Future-Fi?

Használja a Connect Hub-ot Bluetooth adó módban, hogy tiszta, torzításmentes digitális hangot sugározzon vezeték nélkül TV-ről és más eszközökről Bluetooth fejhallgatóra vagy hangszóróra. Tapasztalja meg a mozgás teljes szabadságát, hallgassa anélkül, hogy zavarná a körülötte lévőket, és zárja ki a zavaró tényezőket a Connect Hubbal és kedvenc Bluetooth vezeték nélküli fejhallgatójával.

- Streameljen hangot egyszerre akár két Bluetooth fejhallgatóra vagy hangszóróra, és külön-külön állítsa be a hangerőt, így a felhasználók kényelmesen hallgathatják egymást, vagy a körülöttük lévőket.

- A vezeték nélküli fejhallgatók és hangszórók TV-jével segíti a párbeszédek hallgatását filmekben és műsorokban, mivel közelebb helyezi a hangot a füléhez, és jobban szabályozza a hangerőt. A Connect Hub egy VOLUME BOOST funkciót is bevezetett az RCA/analóg audiocsatlakozásokhoz, amely segíthet a régebbi tévék hangkimenetének hangosabbá tételében.

- A Connect Hub segítségével Bluetooth-vevő módban vezeték nélkül streamelhet hangot telefonjáról vagy táblagépéről soundbarjára, házimozi-vevőkészülékére vagy más nem Bluetooth-audioeszközre.

Analóg és digitális audiocsatlakozásokkal is rendelkezik az univerzális kompatibilitás érdekében régi és új tévékkel és egyéb eszközökkel. 3,5 mm-es fejhallgató/AUX csatlakozón, RCA-n vagy optikai S/PDIF-en (TOSLINK) keresztül csatlakoztatható.

- Az integrált Pass-Trough hangátviteli funkció lehetővé teszi, hogy egy másik eszközt, például vezetékes kapcsolattal Hi-Fi rendszert csatlakoztasson a Connect Hubhoz, hogy megosszon audiokapcsolatot a TV-vel.

- A Bluetooth 4.2 vezeték nélküli technológia tiszta, torzításmentes digitális hangot biztosít, míg a Qualcomm ® aptX  és aptX Low Latency Bluetooth audiokodekek még magasabb hanghűséget biztosítanak, minimalizálják a hang késését, és tökéletes szinkronizálást biztosítanak a kompatibilis eszközökkel.

Opciók:

A Connect HUB egy igazán sokoldalú eszköz. A kétirányú vezetéknélküli Bluetooth kommunikációnak köszönhetően számos innovatív szolgáltatással segíti a mindennapi zenehallgatást vagy tv nézést. 

Bluetooth adó módban képes egyszerre kiszolgálni két Bluetooth képes eszközt, legyen az fejhallgató vagy aktív hangsugárzó. A meglévő zenei rendszerbe integrálva a televízió és a soundbar közé optikai vagy analóg kábellel csatlakoztatva a digitális hangot átengedve a televízió irányából a soundbar felé emellett vezetékmentes hangot is továbbít a fejhallgató felé.

A Low Latency technológiának köszönhetően nincs ajak szinkron csúszás a látott kép és a hallott hang között.

A kiterjesztett hatótávnak köszönhetően akár 30 méter távolságra is biztos csatlakozást garantál.

Bluetooth vevő módban a telefonról/tabletről érkező jelet továbbítja a Hi-Fi rendszerünk felé, így pótolva annak vezeték nélküli hiányosságait. 

Az aptX kodeknek köszönhetően közel CD minőségben élvezheti a vezeték mentes technológia előnyeit.

MEE Audio Connect HUB termékoldal: Link

MEE Audio Connect HUB AV-Online teszt: Link

GUSTARD X18 - Asztali MQA DAC Bluetooth 5 kapcsolattal

A Gustard X18 DAC (digitális-analóg konverter) ESS ES9038PRO chippel. Ez a chipbe épített Renderer hardveres megjelenítő funkciójú audio DA chip, közvetlenül képes feldolgozni az SPDIF és az I2S bemenet első szakaszában dekódolt digitális audiojelet. Dedikált XMOS XU216 chipet használva 32bit/768kHz felbontást és DSD512 formátumot támogat. Támogatja a Bluetooth 5.0-t, és támogatja az AAC, SBC, LDAC, aptX, aptX LL, aptX HD audio kodeket. Az X18 a CPLD programozható logikai chipet használja a logikai funkciókkal ellátott digitális integrált áramkörök építéséhez, órajel kezeléssel, 2. PLL digitális alakítással, DoP demodulációval, PCM / DSD depop kapcsolóval és más exkluzív technológiákkal.

Mitől Future-Fi?

Az X18-nak a középpontjában egy ESS ES9038Pro chipet használó digitális/analóg konverziós fokozat áll, amely hihetetlen teljesítményéről és különösen pontos és átlátszó hangreprodukciós képességéről ismert. A chipnek van egy független tápegysége, amely lehetővé teszi, hogy felfedje teljes potenciálját.

- A beágyazott Altera Max V CPLD számos technológiát tartalmaz, beleértve az órakezelést, a PLL-t, a DoP dekódert és a digitális szűrőket.

- Az X18 nem kevesebb, mint nyolc független I/V konverterrel rendelkezik, amelyek mindegyike a DAC egy-egy csatornájához van dedikálva, OPA1612 AOP-okat használva. Kiváló mérési eredményeket kínálnak rendkívül alacsony torzítással és zajszinttel. Ennek az I/V átalakítónak a kulcsrészeihez 0,1%-os tűrésű ellenállásokat használnak.

- Két Accusilicon A5318-B óra biztosítja az audiojel tökéletes szinkronizálását a különösen alacsony jitter-szint érdekében, elősegítve a tiszta és részletező lejátszást.

- Az X18 USB bemenete XMOS XU216 interfészt használ. Támogatja a nagy felbontású adatfolyamokat, akár 32 bites 768 kHz-es PCM-et és DSD512-t, miközben pontos és semleges hangzást biztosít.

- A Gustard X18 Bluetooth 5.0 verzióju chippel rendelkezik, amely lehetővé teszi a zenék távolról történő streamelését, például okostelefonról vagy táblagépről. Az integrált chip támogatja az aptX HD és LDAC nagyfelbontású átviteli kodekeket, biztosítva a CD-minőséggel megegyező vagy jobb hangminőséget.

Opciók:

A számos csatlakozási lehetőséggel rendelkező Gustard X18 DAC elsősorban azoknak ajánlott, akik a meglévő rendszerüket szeretnék kibővíteni nagyfelbontású DSD jelfeldolgozással valamint a streaming csatornák által kínált szolgáltatásokkal és minőséggel (MQA), valamint igény szerint Bluetooth vezeték mentes zenehallgatási lehetőséggel. 

IIS, optikai és AES digitális bemeneteknek köszönhetően képes fogadni a nagyfelbontású média lejátszó, CD-lejátszó, DVD/Blu-Ray lejátszó digitális jelét, így integrálva azokat az analóg rendszerbe.

Számítógép a beépített USB csatlakozón keresztül illeszthető meglévő rendszerünkbe, így lehetőséget nyújtva a zenei streaming csatornál eléréséhez, valamint a merevlemezünkön/NAS meghajtónkon tárol nagyfelbontású zenei anyagunk hallgatására.

Az optikai digitális bemenet segítségével csatlakoztathatjuk android rendszerű televíziónkat és elérhetjük a feltelepített zenei streaming csatornákat. (Tidal, Deezer, Spotify, Amazon HD, Apple Music)

Gustard DAC X-18 termékoldal: Link