Blog

Final Audio

Barillo István
2023.10.16 15:08

A final egy olyan cég, amely saját márkanév alatt high-end audio fülhallgatókat és fejhallgatókat értékesít, valamint alkatrésztechnológiai fejlesztést, terméktervezést, gyártást és más cégek márkáinak értékesítését végzi.

A céget 2007-ben alapították, a nagy amerikai csatlakozógyártó Molex leányvállalataként indult; 2014-ben függetlenné vált a jelenlegi vezetői csapat MBO-ja révén. Ez az, amit a második formációnak neveznek. A saját, végleges márkájú fülhallgatóik 2009-es értékesítésének megkezdése óta a jó hangminőségről és a többi nagy elektronikai gyártótól eltérő dizájnról alkotott gondolkodásmódjuk felkeltette a figyelmet, és kialakították saját egyedi helyüket Japánban és külföldön egyaránt.

Az olyan termékek, mint a fül- és fejhallgatók, a jelenlegi elektromos készülékek kategóriába tartoznak, amelyek értéke vadonatúj állapotban a legnagyobb, ezért szeretnének azonban olyan időtálló fülhallgatókat és fejhallgatókat készíteni, amelyek iránt az emberek affinitást mutatnak, és továbbra is ugyanúgy használják, mint a mechanikus karórákat, amilyeneket a jövőben antikként értékelnek majd.

TÖRTÉNELEM:

1974

A final-t a néhai Kanemori Takai hozta létre 1974-ben. Az első valódi termék, amelyet kiadott, egy Yoshihisa Mori által tervezett hangszedő volt. Egy – akkor forradalminak számító - légmagos tekercs volt rajta egy karátos gyémántból kivágott konzollal; nem volt hatással a ragasztó vagy a vasmag, rendkívül tiszta hangzást produkált. Ezt követően eredeti termékeket, például erősítőket és hangszórókat hozott létre.

2007

2007-ben a csatlakozókat fejlesztő nagyvállalat, a Japan Molex LLC finanszírozásával Takai, a final elnöke, Yamaguchi, a SONY professzionális akusztikus berendezéseit fejlesztő Daiichi Tsushin Kogyo Ltd. elnökével közösen megalapította a S'NEXT-et, amia Molex LLC leányvállalatként kezdte meg működését.

2009

Japán fejhallgató- és fülhallgatógyárat vásároltak a Fülöp-szigeteken. A final gyártása a final Audio design márka alatt a fülhallgató / fejhallgató OEM / ODM üzletág kezdetével együtt indult. Ezzel egy időben megkezdődött a fülhallgatók gyártása és értékesítése a final márkanév alatt.

2011

A Japan Audio Society által rendezett kiállításon megkezdődtek a fülhallgató-szerelési próbaüzemek; ez éves esemény lett. A fülhallgató-szerelési próbaidőszakokat a Yodobashi Camera üzletében is tartották, amely népszerű esemény lett.
A final Audio design márkájú termékek értékesítése megkezdődött a tengerentúlon, Európára és Ázsiára koncentrálva.

2013

Megalakult a J Co., Ltd., aminek a célja az áruházi nagykereskedelem elindítása volt. Megjelent a piacon az első fejhallgató a final márkanév alatt.

2014

A jelenlegi vezetői csapat MBO-ja révén a S'NEXT megszerezte a vállalat összes részvényét a Japan Molextől. A Final vezérigazgatója, Kanemori Takai átruházta a final üzletágat az S'NEXT jelenlegi vezérigazgatójára, Mitsuru Hosoo-ra.
A csúcsminőségű audio gyártó final, valamint a fülhallgató és fejhallgató részleg hangtervezése integrálva lett. A márkanevet „final-ra” szabványosították, a céglogót pedig átalakították. Megszületett a LAB I, az első titánházas fülhallgató, amelyet 3D nyomtatóval készítettek, közös fejlesztése az NTT Data Engineering segítségével.

2015

A cég főirodája kibővült, és a tokiói Shinagawából a Kanagawa prefektúrabeli Kawasakiba költözött. A kutatás-fejlesztés, a gyártás, valamint a vállalat fizikai disztribúciós bázisa konszolidációra került. A székhelyen nyitottak egy bemutatótermet, ahol a termékeket ki lehetett próbálni.

SAJÁT GYÁRTÁS

A tervező ötletei fontosak egy termék kifejlesztésében, de valójában nehéz ezeket az ötleteket megvalósítani anélkül, hogy „még nem létező termékek” gyártására ne hozzanak létre új gépeket.

Azért hozták létre saját gyárukat, mert úgy gondolták, hogy így elvégezhetők olyan munkafolyamatok, amelyek általában nem lehetségesek, olyan környezetet, ahol visszajelzések érkeznek mind a tervezési fejlesztési részlegtől, mind a gyártási részlegtől, valamint egy létesítmény ahol rendelkezésre állnak a próbafolyamathoz szükséges eszközök.

Üzemükben fejlesztik és gyártják a végtermékekben használt meghajtókat, valamint csúcskategóriás fül- és fejhallgatók összeszerelését is itt végzik.

Gyártó munkatársaik a rájuk bízott feladatok mellett aktívan javaslatokat tesznek a fejlesztésekre, hogy még jobb termékeket hozhassanak létre, és az igazi mesterember büszkeségével láthassák el feladataikat.

A final egy modern vállalat, amely nagy pontosságú japán mérnöki megoldásokat alkalmaz, és olyan élvonalbeli technológiát alkalmaz, mint a 3D nyomtatás. Ez pedig segíti a ma már híres és páratlan összpontosításukat a finomságra és a pontosságra. A cég nagy figyelmet szentel a részleteknek, valamint a termékeihez alkalmazott stilisztikai minimalista megközelítést, ami azt eredményezte, hogy a final az elmúlt 10 évben nevet vívott ki magának az audiofil világban.

LEGJOBB AJÁNLATAINK:

FINAL AUDIO D8000 PRO LIMITED EDITION - Over-ear nyitott kialakítású vezetékes High-End planar fejhallgató:

A final D8000 Pro Limited Edition egy többszörösen díjnyertes fejhallgató limitált kiadása, amely a gyártó egyedi AFDS síkmágneses meghajtójával tökéletesen ötvözi a planár fejhallgatók érzékeny magasait a dinamikus meghajtók meggyőző hangarejével és basszusával. A Pro Edition érintetlenül hagyja a D8000 finom hangminőségét, a hangmérnökök kérésére a professzionális hangfelvételekhez való használatnak megfelelően final újrahangolta a meghajtóegységeket. Az új hangolás eredményeként a rock, pop és más, szűk dinamikatartományú zenék hallgatása során is nagyobb tisztaságúnak érzékelt hangminőséget biztosít. A membrán súlya harmadannyi mint más gyártóké, emiatt a magas frekvencia megszólalása finomabb lesz, melynek hatására eddig nem hallott részletek kerülnek felszínre. A cserélhető kábeles fejhallgató mart alumínium felhasználásával készült, a mellékelt kemény hordtáska pedig TRAVEL SENTRY® zárral lett kiegészítve a biztonságos utaztatásért. A D8000 Pro Edition nyújtotta lendülettel érdemes lesz újra meghallgatni az új és régi kedvenc zenéket! A mindössze 200 példányban készült Pro Limited kiadás hangolása a sima Pro-hoz képest dinamikusabb és szélesebb színpadképet fest, elegáns fekete-arany színben készült, valamint a fejhallgatót tartalmazó bőröndben egy 1,5m hosszú 4,4mm TRRRS és egy 3m hosszú 4-pin XLR OFC kábelek is megtalálhatók.

Bővebb információ: final D8000PRO LIMITED



FINAL AUDIO UX3000 - Over-ear zárt kialakítású Bluetooth 5 fejhallgató aktív zajszűréssel:

A final UX3000 a gyártó első vezetéknélküli fejhallgatója. A prémium hangminőségre finomhangolt Bluetooth 5 csatlakozású fejhallgató aktív (ANC) és hibrid zajszűréssel rendelkezik. A legtöbb hasonló fejhallgató esetében ez a technológia a hangminőség rovására vezethet, amit aztán szoftveresen igyekeznek javítani. Az UX3000 meghajtóját a nagy terhelésekkel szemben erőteljesebbre tervezték, akusztikai jellemzői pedig optimálisak maradnak a zenehallgatási igényekre. Az aptX Low Latency kodekkel zene mellett játékok és videók is késedelemmentesen élvezhetők, a többpontos csatlakozásnak köszönhetően pedig akár két eszközt is lehet párosítani a fejhallgatóhoz. Az UX3000 maximálisan 35 órányi üzemidővel rendelkezik, amit követően akár vezetékes fejhallgatóként is lehet használni a mellékelt 3,5mm-es kábelnek köszönhetően.

Bővebb információ: final UX3000


 

FINAL AUDIO ZE3000 - Teljesen vezeték nélküli (TWS) In-ear fülhallgató:

A final ZE3000 a gyártó többszörösen díjnyertes teljesen vezetéknélküli fülhallgatója. A tökéletes hangzásra való törekvés, minimalista külsőbe burkolva. A ZE3000 széles színpadképet és természetes tónusokat nyújt, könnyedén kezeli az erőteljes hangszereket és az azokat követő finomabb visszhangokat is. A gyártó saját dinamikus f-Core meghajtóval épült és ahogy a széria többi tagjánál is, final mérnökei itt is az audiofil hangolásra törekedtek. A ZE3000 egy új "f-LINK csillapító rendszerrel" rendelkezik, amely optimalizálja a nyomást a fülhallgató házában lévő akusztikus térben, hogy a vezetékes fülhallgatókkal egyenértékű hangzást hozzon létre külső szellőzőnyílások nélkül. Az érintéssel vezérelhető fülhallgató aptX Adaptive kodekkel 48kHz/24bit jelátvitelre képes és egy teljes feltöltéssel maximum 7, összesen tokjával együtt pedig akár 35 órányi zenehallgatással szolgál.

Bővebb információ: final ZE3000


 

FINAL AUDIO B3 - Kettő BA meghajtós In-ear monitor fülhallgató MMCX kábellel:

A final B3 nagyfokú tisztaságot képvisel a teljes frekvencia tartományban. A precíz magas hang kezelés gyönyörűen kiemeli az akusztikus hangszerek finom részleteit. A kettős BA meghajtó keresztváltó nélküli, így a hang szélesebb frekvencián szólal meg. Ezüstözött réz borítású, rugalmas OFC kábel MMCX csatlakozással, robusztus, ezüst színű rozsdamentes acél ház jellemzi. A kábelre felszerelhető a mellékelt fülkampó a biztosabb és kényelmesebb felhasználáshoz. A csomag továbbá tartalmaz fülillesztékeket és egy hordtáskát is.

Bővebb információ: final B3


 

FINAL AUDIO E1000 - Egy dinamikus meghajtós In-ear fülhallgató:

A final E1000 egy 6.4mm-es dinamikus meghajtóval kínál nagyfelbontású zenehallgatást. A polimer házba épített hangszóró precíz és természetesen valósághű hangzást, a robusztus OFC kábel pedig stabilitást nyújt a mindennapos használathoz. A csomag öt különböző méretű szilikon fülillesztékeket is tartalmaz.

Bővebb információ: final E1000